Hava Durumu

Korkak Amerika

Yazının Giriş Tarihi: 30.09.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.09.2021 06:30

Legal, ülkenin siyasi skalasında köklü ve dominant bir yeri olan, varlığının anlamını Türk milleti ve devletinin bekasını dert edinmek olarak konumlandıran bir STK'nın varlığı, kendini dünyanın jandarması olarak gören, müttefiklerinin "Süper Güç" yaftasıyla yaftaladığı 12 bin km uzaktaki bir ülkeyi neden rahatsız etsin ki?

ABD'nin, ülke içindeki Ülkü Ocakları'nı yabancı terör örgütü statüsüne koyup koymama konusunda araştırma yapılmasını Temsilciler Meclisi'nin onaylaması akıl tutulması niteliğinde alınmış bir karardır.

Çünkü !
"Ben uzaydan karıncanın nefes alışını ve kalp atışlarını bile dinleyebilirim" diyen ceberrut bir siyasi gücün, elbette bölgesel güç ve aynı zamanda "müttefiklik" seviyesinde ilişkileri olan bir ülkenin içindeki yapılanmadan bihaber olması imkânsızdır.

ABD'deki Ülkü Ocakları temsilcilikleri de modüler olarak başka bir zihniyetin izdüşümü değil, Türkiye'de kök salıp varlığını sürdüren bu ideolojik oluşumla organik ve inorganik bağlarla sıkı sıkıya ilişkili bir bütünün parçaları niteliğindedirler.
Dolayısıyla ABD, Ülkü Ocakları'nın terörizmle alakalı olup olmadığını Türkiye'de yaşayan bir TC vatandaşı kadar iyi bilir.

Hal böyleyken!
Yani ABD kendini ülkesinde terörizmle mücadeleye adayan, kendini terörün tam karşısında konumlandıran bu yasal siyasi  yapılanmanın varlığını sorgulamayı neden gündemine aldı?

Fazla değil biraz aklı olan biri, Ülkü Ocakları'nın ABD'yi yakacak, yıkacak terörist faaliyetlerde olmayacağını bilir.

E o zaman ?
Nedir bu ülkenin Ülkücülerle derdi?

Herhalde ABD, Ülkücüleri kendi uşağı olan Japonya için sorun olarak görmüyor!

ABD'nin derdi:
Türkiye içindeki işbirlikçilerinin karşısında ve devletin yanında olan bu çelik yapının itibarsızlaşmasını sağlayarak cıvatalarını gevşetmek!

Dolayısıyla kendi hegemonyası altına girecek yeni yönetimi iktidara getirme konusundaki ütopyasının önündeki en büyük engeli bypass etmektir.

Türk milletinin en az yüzde yetmişinin ya koyu bağlılığını, ya taraftarlığını ya da en azından sempatisini kazanmış, büyük ülküsü olan bu siyasi gerçekliğe söz söylemek; ABD gibi kendi çıkarı olduğunda terör üretmekten çekinmeyen bir ucubenin ne haddinedir
Ne de öyle bir marifete sahiptir!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.