Hava Durumu

Büyüyen tehlike deizim

Yazının Giriş Tarihi: 19.12.2019 06:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.12.2019 06:50

Eğer bir üretim mekanizmasının hammadde girişine elde etmek istediğiniz ürün için gerekli olan bileşenleri koyup da imalat bandı çıkışında sizin hedeflemediğiniz veya olması gereken mamül ortaya çıkıyorsa sorunu iki yerde aramak lazım. Birincisi ya yapmak istediğiniz mamül için gerekli olan doğru nesneleri olması gereken miktar ve yöntemde koymadınız ya da üretim aparatınızdaki bir sorun sizin verdiklerinizi istem dışınızda başkalaşıma uğratıyor.

Türkiye'deki nüfusa oransal çıtası özellikle gençler arasında gittikçe yükselen deizmin mal üretim sistemiyle ne alakası var diyebilirsiniz.Biri ruhu ve aklı olmayan tamamen insana bağımlı bir edilgen diğeri ise erken zamanlarda kalbi ve beyni her ne kadar kendinden  büyüklerle ilintili ise de her geçen gün özgürleşen,,kendi doğrularını bulan veya bulmaya çalışan yani etrafından etkilense de kısmen edilgen olan kendi beyni ve bedeni üzerinde çoğunlukla etken olan canlı, aklı ve kalbi olan bir varlık.

Birbirinden uzak görünen bu iki değişkenin oluşumunda insan etkeni önemli yer tuttuğu için bir ürün ortaya koymakla insan yetiştirmenin benzer yanları olduğunu düşünüyorum.

Çocuklarımızı daha okula başlamadan kendi yetiştirme yöntemlerimizle donatmaya başlarken verdiğimiz değerlerden en önemlisi de dini bilgiler. Sonra okulda yakın zamana kadar din kültürü ve ahlak bilgisi dersleriyle ailede başlayan eğitim süreci veya yetiştirme yol haritası devam ediyordu hala da devam ediyor.

Peki sorun nerede ki erken yaşlarda vermeye başladığımız bilgi ve donanım ekipmanları yetersiz kalıyor da çocuklarımız deist oluyor.

Sorunun tek cevabı olmadığının bilincindeyim ancak başat müsebbibin yöntem olduğunun farkındayım. Öncelikle yavrularımıza inandıkları veya inanmaları gereken varlığın "ALLAH cc" ontolojik mevcudiyetinin meşru argümanlarını sunup kalplerini ve beyinlerini bunu pekiştirmeye kanalize etmek yerine sanki tam teslim olmuşlarcasına bu en önemli kısmı ıskalayarak İslam'ın doğuşu, Hz. Muhammed'in hayatı yani, siyer ve Resulullah'ın savaşları bilgisini içeren mecazi aktarımları yapıyoruz. Biraz serpilip sorgulamaya başlayan proto gençlik dediğimiz süreçte Allah ve onun Rasulü'nün varlığının ispatını tam aktarmadığımız gençlerimizde işte yarım bir inanç olan deizim vücut bulup ortaya çıkıyor.

Yani çocuklarımızın erken gençlik döneminde almaları gereken dini eğitimin içerik ağırlığını İslam'ın ortaya çıkış anlatıları değil, onların ileride sorgulamalarına cevap olacak Allahın varlığı, Hz. Muhammet'in onun peygamberi olduğu ve Kuran-ı Kerim'in bu peygamber vasıtasıyla geldiğinin İSPATLARINI içeren bilgiler olmalı. Yani büyüyen gençlerimiz neye inandıkları konusunda ki tüm sorulara cevap bulmalılar. Sonrasında yukarıda bahsettiğimiz bilgileri vermeliyiz.

Böyle yapmazsak İslam'ın ortaya çıkışından bugüne kadar ki varoluş sürecine dair bütün bilgilerde hakim ve kuvvetli ama inançsal olarak sakat ve zayıf nesillerin yetişmesi günahının ortağı oluruz.

Kültür ve ahlakı şekillendiren en  önemli bileşenlerden biri de din olduğuna göre  sakat inanç karışımlı, bencil  kültür  ve zayıf ahlak sahibi yeni nesillere gelecekte bu ülke,bu milleti emanet etmek zorunda kalırız.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.