Hava Durumu

Uzaktan karne

Yazının Giriş Tarihi: 21.06.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.06.2020 07:30

Bu yıl 2. eğitim-öğretim döneminde öğrenciler uzaktan eğitim sürecine dahil oldular. Okul ortamı gibi olmasa da pandemi dönemini eğitime ara vermeden geçirdik. Yeni bir sistem, alışkın olmadığımız bir eğitim modeli de olsa öğrenciler bu dönemden de istifade etti. Emeği geçen tüm eğitimcilere minnet borçluyuz. Ve öğrencilerimizin büyük heyecanla beklediği yaz tatili başlıyor. Uzaktan da olsa karneler alındı.

Bu süreçte öğrenciler değişen dört mevsime ayak uydurdular, ilk dönem okullarına gittiler; ikinci dönem uzaktan eğitime dahil oldular ve yaklaşık 3 ay evde kaldılar. Tüm öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Çocuklarımıza "Önümüzdeki eğitim-öğretim dönemi senin için çok heyecanlı ve başarı dolu geçecek." şeklinde olumlu dönütler verelim ki çocuğumuz tatilde de çalışmayı bırakmasın, okuldan uzaklaşmasın.

Öğrencilerimiz bu yıl uzun saatlerini evde geçirmeye çoktan adapte oldu. Evde, bahçede ve aslında doğada keşfetmeye, yaratıcılığa yönelecekleri etkinliklere yer verelim. Çocuklarımızı ekranlarla baş başa bırakmayalım. Oldukça sınırlayalım. Tatil planı yapalım. Örneğin günün belli zamanlarında kitap okusun. Belli saatlerde mümkün oldukça kalabalığa girmeden bisiklet sürmesine, futbol, basketbol vb oynamasına olanak sağlayalım. Yine belli günlerde ve belli saatlerde matematiği oyuna çevirerek tekrar etmesine olanak verelim.

*Doğa ve çevre ile ilgili pek çok bilgiyi yaşayarak öğrenmesi için mümkünse bahçeye mümkün değilse büyük saksılara tohum ekip fide olmalarını gözlemlemek olumlu katkı sağlayacaktır.

* Yaşlarına uygun şekilde seçilecek oyuncak, materyal ve faaliyetler gelişimlerini ve yaratıcılıklarını destekleyecektir. Örn, rüzgar gülü tasarlamak, kuş evi tasarlamak vb.

* Çocuğunuza rutin olarak üstlenebileceği küçük sorumluluklar da ekleyin. Çiçekleri sulama, odasını toplama, çamaşırları katlama, evinizde beslediğiniz evcil hayvanınız varsa bakımıyla ilgilenme gibi çocuğunuzun da keyifle yapabileceği bir görevi düzenli olarak yapmasına özen gösterin.

Çimlere oturmaktan, çamura bulaşmaktan korkmayan; ailesini, arkadaşlarını, insanları, ağaçları, çiçekleri, hayvanları, yağmuru, yazı, kışı, baharı, doğayı seven; denizin sesinde huzur bulan, güneşin sıcaklığı gözlerine yansıyan ve başını kaldırıp baktığı gökyüzünden mutlu olan çocuklar yetiştirmek dileğiyle...

 İyi tatiller

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.