Hava Durumu

Sınav sonrası...

Yazının Giriş Tarihi: 06.06.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.06.2021 07:30

Afrika'da her sabah bir ceylan uyanır,en hızlı koşması gerektiğini bilir.En hızlı koşan aslandan daha hızlı koşabilmelidir yoksa aslana yem olur.

Yine Afrika'da her sabah bir aslan uyanır. Aslanın da kafasında bir tek düşünce vardır.
En yavaş koşan ceylandan daha hızlı koşabilmek,yoksa açlıktan ölecektir.

İster aslan olun,
İster ceylan olun hiç önemli yok.
Yeter ki güneş doğduğunda koşuyor olmanız gerektiğini,
Hem de bir önceki günden daha hızlı koşuyor olmanız gerektiğini bilin.

Öğrencilerimiz bir ceylan, bir aslan gibi koşmaları gerektiğini bilerek koştularsa sınava kadar başarıya ulaşmışlardır. Sınav sonucunun hiçbir önemi yoktur.Emek verilmişse eğer bu gerçek başarıdır.Çünkü başarısızlığın içinde de başarılar vardır.Sadece gözle görülmez.Sınava hazırlanmak,denemelere girmek,kaygılanmak,umutlanmak bunlar da birer kazanımdır,birer başarıdır.Öyle ki okulların öğrenci kabul sayıları sınırlı olduğundan sınavda kazananlar az, kaybedenler çoğunlukta olacaktır.Hayat ve sınavların birbirinden çok farklı olduğunu atlatmalıyız çocuklarımıza.Sınavda istenilen sonucun elde edilememesinin de normal olduğunu her insanın hayatında başarı ve başarısızlıkların harmanlanmış bir biçimde olduğunu iletebilmeliyiz.

Sınava girerken;

*Çocuklarımız sınava girerken "sana güveniyorum başaracaksın" diyerek omuzlarına yük yüklemeyelim ki çocuğumuz başaramazsam ailem bana güvenmez,emekleri boşa gider diye düşünmesin.

*Çocuğumuza sınavın sonucuna odaklanmadığımızı,emek verdiği için gerçekten başardığını belirtelim.

*Çocuğumuza onları koşulsuz sevdiğimizi tekrar tekrar ifade edelim, sınav ve sevgimizin bağlantılı olmadığını vurgulayalım.

Sınav sonrasında da anne babalar, puan hesaplamalarına başlamak yerine hep beraber biraz dinlenmeye gayret etmeliler. Unutmayalım çocuklarımıza vereceğimiz en değerli hediye ilgi ve zamanımızdır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.