Hava Durumu

Okulumu çok özledim

Yazının Giriş Tarihi: 16.08.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.08.2020 07:30

Yüz yüze eğitimin başlangıcı ertelendi. 18 milyon öğrencinin eğitimi maskeye ve temassızlığa bağlı.

Okulunu çok özleyen, yüz yüze eğitimi çok özleyen çocuklarımız okulların hiç açılmayacağı kaygısını yaşıyorlar. Özellikle ilköğretim grubundaki öğrenciler yüz yüze eğitimi önemsiyor ve velileri de yüz yüze eğitimin daha verimli olduğunu düşünüyor.

Sınıf içi eğitim ile öğretmen öğrencilerin ilgi ve becerilerini anlayabilmekte ve öğrencilerle kurulan iletişim ile öğrencinin dikkatini derse yoğunlaştırabilmektedir.

Bunun yanında sınıf içi eğitim ortamında öğrenci derse katılabiliyor ve geleneksel eğitim anlayışının dışına çıkılarak öğrenci merkezli eğitim anlayışı uygulanabiliyor.

Öğrenci merkezli eğitim anlayışı ile öğretmen etkileyici ve güdüleyici formdayken öğrenci merkezde ve katılımcıdır; buluş ve bilgilerin yeni bilgilere dönüşümü sırasında aktiftir.

Öğrencinin bireysel gelişim özellikleri göz önünde bulundurularak değerlendirmesi yapılır.

Yüz yüze eğitim, etkileşim; öğrenme sürecinde karşılaşılabilecek güçlüklerin anında çözülmesine imkan sağlar. Laboratuvar, atölye gibi çalışmalara imkan sağlar. Akran eğitimi ve sosyal etkileşime imkan sağlar.Dolayısıyla uzaktan öğretim sistemi, sınıfta eğitim öğretimin yerine geçmemelidir. Destekleyici bir sistem olarak kullanılmalıdır. Bu da bizlere bağlıdır. Maske, mesafe, hijyen...

Ertelenmiş yüz yüze eğitimi, kışa hazırlık sürecine çocuklarımızı dahil ederek telafi edelim. Turşu kuralım, reçel yapalım, nane kurutalım, kekik kurutalım, biber kurutalım, bir kavanoz da olsa salça yapalım.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.