Hava Durumu

Okul öncesi eğitim

Yazının Giriş Tarihi: 20.09.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.09.2020 07:30

Okul öncesi eğitim, eğitimin en önemli dönemlerinden biridir. Çocukların zihinsel gelişiminin büyükçe bir bölümünün 0-6 yaş aralığında tamamlandığı düşünüldüğünde okul öncesi dönem, gelişimin hızlı olduğu yılları kapsamaktadır. Bu dönemde, çocukların öğrenme hızları ve kapasiteleri yüksektir. Zihnin şekillenmesinde okul öncesi eğitim oldukça etkilidir.

Okul öncesi eğitim çocukları ilköğretime hazırlarken evdeki yetişme ve gelişme olanaklarını, dil gelişimi ve sosyal gelişimini de destekler. Erken dönem eğitimi yani okul öncesi eğitim, çocukların kendilerini tanımalarına, analitik düşünmelerine, problem çözme, yaratıcılık ve estetik beceriler kazanmalarına imkan sağlar.

İyi planlanmış bir okul öncesi eğitim programı çocuğun sonraki okul dönemindeki başarı düzeyini yükseltmektedir. Aileler de çocuklarını okul öncesi eğitim kurumlarına gönderirken çocuğun birinci sınıfta daha başarılı olmasını, dinlemeyi öğrenmesini, akranlarıyla iletişim kurmayı öğrenmesini, okula adapte olmasını ve sorumluluk almayı öğrenmesini beklemektedir.

Küresel düzeyde sağlık sorunlarıyla sınandığımız bu günlerde de yüz yüze eğitime geçiş aşamalı olarak gerçekleşecek ve ilk önce yüz yüze eğitime geçecek gruplarımızdan biri de okul öncesi gruplarımızdır. Diğer gelişmiş ülkelerde de olduğu gibi ülkemizde de eğitim planlaması yapılırken okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekilmektedir.

Okul öncesi eğitimi önemsemeliyiz. Çocuğun kendini ifade etme yeteneğinin gelişmesi için, sosyal ve duyuşsal açıdan kendini geliştirebilmesi için, akranlarıyla etkili iletişim kurabilmesi için, akademik başarı elde edebilmek için OKUL ÖNCESİ EĞİTİM.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.