Hava Durumu

Mutlu çocuklar

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2019 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2019 07:30

Günümüzde çağdaş anne ve babalar çocuklarının eğitimleri için birer eğitimci konumuna gelmiştir. Ancak çocukların olaylara, biz büyükler gibi koşullanmış, eğitilmiş gözlerle değil de, yepyeni ve çocuksu bir bakışla baktıklarını, duygularının daha katıksız, daha yoğun olduğunu unutmamak gerekiyor. Çocuğun yanında eğitimci değil çocuk olalım. Kahkahalar atalım. Bizimle geçireceği oyun saatini dört gözle beklesin ki tablete, telefona sarılmasınlar.

Her anne-baba evladını çok sever, çok düşünür, hayatını ona adar ama...

Babalarıyla oyun oynayan çocuklar daha zeki, daha girişken ve daha özgüvenli oluyor. Sebebi çok basit. Babalar çocuklarıyla oynarken karnı aç mıydı, sırtı terledi mi, bulaşıkları yıkamadım, çamaşırlar da var diye düşünmeden sadece oynuyor. Asıl sanat  çocuğun yanında çocuğa kendini bırakabilmek.Her anne evladını çok sever ,çok düşünür,hayatını ona adar ama çocuk bunları düşünmez ,hatırında annesiyle attığı kahkahaları kalırsa o çocuk mutlu olur .Mutlu olan çocuk başarılı olur.Sorumluklarını yerine getirir. Hırçınlık yapmaz.

Her anne dünyanın en iyi annesi ve her çocuk da öyle bir annesi olduğu için çok şanslı. Yeter ki ANNE yetersizlik duygusuna kapılmasın. YETİŞTİREMİYORUM, olmuyor demesin. "Mükemmel anne-babalık yoktur. Kendini mükemmel sanan anne-babalar vardır ama mükemmel anne-babalık yoktur" diyor araştırmalar. Pek çok anne-baba tüm iyi niyetlerine rağmen hata yapabilir. Aslında önemli olan, mükemmel anne-babaların mükemmel çocuk yetiştirdikleri değil, mutlu anne-babaların mutlu çocuk yetiştirdikleridir. Anne -baba sorumluluk görevlisi gibi banyo vakti, yemek vakti, ödev vakti, uyku vakti vb. telkinleriyle  günü geçirmesin. Anne- babalık çocuğumuzu sürekli izleyip, sorun aramak, her şeyi ona göre düzenlemek, dünyayı onun etrafında döndürmeye çalışmak değil, çocuğumuzun yaşamın her türlü̈ yönünü̈ tanımasına izin vermek cesaretini gösterebilmektir. Anne-baba çocuğunu çok sevdiğini her anında her hareketinde iletsin, çocuğuyla 15dk dahi olsa hiçbir şeyi düşünmeden oynasın. Çocuğuyla uyumadan önce sohbet etsin. Hisleriyle ilgili konuşsun. Çok sarılsın.Çok öpsün.

Mutlu Anne-Baba =Mutlu Çocuk =Yaşama Sevinçle Bakan Çocuk

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.