Hava Durumu

LGS sınavına sayılı günler kala...

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2021 07:30

LGS sınavına sayılı günler kaldı. Bir yıl boyunca emek veren öğrencilerimiz sınav günü yaklaştıkça kaygı düzeylerinde de yoğunluk yaşayabiliyorlar. Son günlerde günlük rutinlerini bozmamak stres yönetimi için çok önemlidir. Beslenme düzeni, uyku düzeni sınav anındaki konsantrasyonlarını sağlamaları için temel kriter olacaktır. Son haftada son gün stresten uyuyamama ihtimalini göz önünde bulundurarak uyku saati kontrol altında tutulmalıdır. Her gece sınav akşamı uyuyacağımız saatte yatağa girmek vücudumuzu alıştırmak sınav akşamındaki uyku probleminin önüne geçecektir. Sınav günü mide problemi yaşamamak adına da yapılan kahvaltı özel ve ağır olmamalıdır. Son hafta yine yediklerimize dikkat etmek,hazır şeyler yemeden sağlıklı beslenmeyi oturtmak önemlidir.

Heyecan ve duygu kontrolü konusunda da rutin bozulmamalıdır. Özellikle sınav öncesi son günler rahatlamak adına yeni aktivitelerden kaçınılmalıdır.

Sınavda...

*Sınavda soruların zorluk düzeylerinin kolay, orta ve zor olduğunu bilmeliyiz. Sınavda farklı kitapçıklar olacağından soruların yerleri değişmektedir. Dolayısıyla bazı öğrencilerimizin ilk soruları zor olabilir. Bu sorulara denk gelebileceğimizi ama moralimizi bozmamak gerektiğini çözemediğimizi düşündüğümüz sorulara işaret koyup geçmemiz gerektiğini ve diğer soruların yapabilecekleri düzeyde olacağını öğrencilerimize anlatalım.

*Zaman kontrolü yapmaları gerektiğini ve kontrollü ilerlemenin sınav stratejilerine dahil olduğunu belirtelim.

*Sınav anında sorular arsında sık sık derin nefes almanın, oturma pozisyonu değiştirmenin de iyi konsantre olmak için oldukça önemli olduğunu anlatalım.

*Yanlış kodlama yapmamak adına sorunun hemen ardından kodlama yapmanın önemli olduğunu belirtelim.

*İki oturum arasında sorular ve sınav hakkında konuşmamanın, süreyi ihtiyaç gidermeye ayırmanın ikinci oturum için önemli olduğunu vurgulayalım.

*Ve sınavın sonucuna, çevremizin beklentilerine, önem vermemeleri gerektiğini sık sık vurgulayalım!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.