Hava Durumu

Kitaplar ve çocuklar

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2020 07:30

Araştırmalara göre bebekliklerinden itibaren haftada en az üç kez kitap okunan anasınıfı çocuklarının dil becerileri yaşıtlarına göre ciddi anlamda daha ileridir. Okula başladıklarında ise çocuklar arasında görülen akademik başarı farklılıklarında da okumanın etkisi açıkça görülür.

Çocuklara dünyaya geldikleri günden itibaren kitap okunmalıdır. Dinleme becerisi okuma becerisinden çok önce gelişmeye başlar. Bir çocuk okumayı öğrenmeden de kendisine okunan bir şeyi dinleyebilir ve bundan keyif alabilir. Çocuk okumaktan keyif alırsa tekrar okumak ister, okuduğunu anlar, doğru yorumlar ve duygularını yönetebilir. Birlikte okuma yapılırken de çocuklara kavram ve beceri kazandırıldığı, iletişim fırsatları sunulduğu da unutulmamalıdır.

Kitap okumayı sevdirmek için çocuğun yaş grubuna uygun kitaplar seçilmelidir. Öncelikle kitabın başlığı okunarak dikkat çekilmelidir.Kitap ile gerçek hayatın bağlantısı hakkında konuşulmalıdır.Kitaba uygun bir etkinlik yapmak da bir seçenek olabilir.Ayrıca okuma esnasında neşeli bir ses tonu ve gerekli vurgulamalar,jest ve mimikler de dikkat çekici ve keyifli olacaktır.

Okul Öncesi Kitap Önerileri

*KIRMIZI KANATLI BAYKUŞ

*KARDA AYAK İZLERİ

*KAYIP ÇOCUKLAR BAHÇESİ

*BAY TAVŞANIN BİR FİKRİ VAR

*BENİ CESUR YAPAN NE?

*ZÜRAFA FAZİ

*NEDEN ANNEMİ ÇOK SEVİYORUM?

*SENİN GİBİ

*İNATÇI KİRPİ MİNA

*AY NE ZAMAN GELECEK?

*UYUYAMIYOR MUSUN KÜÇÜK AYI?

*BENİ ÜZEN NE?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.