Hava Durumu

İlk eğitim-öğretim

Yazının Giriş Tarihi: 29.11.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.11.2020 06:30

Çocukların ilk yıllarındaki eğitimin niteliği,okula karşı derslerine karşı tutumları üzerinde oldukça önemlidir.Okul öncesi ve ilkokul dönemindeki çocukların bu dönemde etkileşime geçtiği öğretmenleri çocukların geleceğini şekillendirmede çok önemli bir etkiye sahiptir.

Öğretmen eğitim programında yer alan konu alanlarına ait bilgileri çocuklara aktaran onları araştırmaya ,yaratıcılığa,girişkenliğe yönelten ,kendilerine ve dış dünyaya karşın olumlu tutumlar geliştirmelerine yardım eden,başkalarıyla etkili iletişim kurma becerilerinin gelişimini sağlayan kişilerdir.Öğretmen düzenlediği zengin ve uyarıcı bir çevre ile çocukların gelişimlerini hızlandırabilir ya da tam tersi sınırlandırabilir.Toplumladaki iyi vatandaşın ,nitelikli anne-babanın,nitelikli meslek adamının,nitelikli politikacıların temelleri ilkokul öğretmeni tarafından oluşturulmaktadır.Eğitim hayatlarının birinci sınıfında gerekli öğrenme desteğini alan, anlatılanı kavrayan ve başaracağını hisseden çocuklar öğrencilik konusunda kendilerine güvenecek; anlatılanları kavrayamayan, ailesinden ya da öğretmeninden destek bulamayanlar ise daha ilk yılda özgüvenlerini yitireceklerdir.

 Öte yandan ailenin sağlayacağı destek de çok önemlidir. Çocuğunuza ders çalışma becerileri kazandırabilmek, öğrencilik konusunda özgüvenini arttırmak ve uzun eğitim hayatına sağlıklı bir başlangıç yapabilmesini sağlayacak desteklemeler yapmalısınız. Peki bu hassas yılları çocuklar açısından daha kolay hale getirebilmek için neler yapılabilir? 

Çocuğunuz eğitim hayatı boyunca sürecek doğru ders çalışma alışkanlıklarını da bu yıl kazanmaya başlayacaktır. Daha sonraki yıllarda bu kadar disiplinli olmanız gerekmese de birinci sınıfta çocuğunuza destek olmak için ev hayatına küçük dokunuşlar yapmanız önemlidir.

*Masa başında ders çalışma alışkanlığı ilk yıllarda kazandırılmalıdır.

*Kısa çalışmalar giderek uzamalı, ödevler de yavaş yavaş arttırılmalıdır.

*Hep aynı saatte, aynı masada çalışmaya başlamak, ödevi eksiksiz olarak yapmak ve bitmeden masadan kalkmamak, defterlerini eksiksizce çantasına yerleştirmek gibi basit tutumlar, aslında başarının küçük görünmez işaretleridir.

*Bütün aile üyeleri televizyon seyreder ya da gezmeye giderken bir kişinin ders çalışmasını beklemek haksızlık olacaktır.

*Okuma yazma öğrenmek çocuğunuzun kısa hayatının en zorlu görevi olacaktır. Bu nedenle göstereceğiniz sabır ve destek önem kazanmaktadır. Çocuğunuz aynı harfi yüzlerce kez yazarken sinirli, sabırsız ve bıkkın olabilir. Sizin sakinliğiniz ve motivasyonunuzla örnek olmanız çok önemlidir.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.