Hava Durumu

Evimde mutluyum

Yazının Giriş Tarihi: 12.04.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.04.2020 07:30

Hareket etmenin çocuklar üzerinde olumlu etkisi var. Özgürce koşup oynayan çocuklar daha mutlu, neşeli, sosyal yaşantısında hızlı hareket eden ve pratik düşünen bir yapıya sahip oluyorlar. Dışarı atılmayan enerji saldırganlık veya içe kapanıklık şeklinde çocuğa zarar verebilir. Hareket eden çocuğun dikkati ve gözlem yeteneği artar. Dolayısıyla çocuk parkları ve yeşil alanlar bir ihtiyaçtır. Tüm dünyanın geçirdiği zorlu günler bir gün bitecek. AMA Türkiye için çabucak bitsin istiyoruz. Evimizde kalmalıyız. Süreci hızlandıralım. Çocuklarımız bir an önce özgürce açık alanda koşsun.

Evimizde de çocuklarımızın hareket etmesine olanak verelim. Hareketli oyunlar oynayalım. Oyunlar sırasında çocuğun çeşitli (büyük - küçük) kasları, kasılma ve uzamalarla çalışma halindedir. Kalp atışı, kan dolaşımı hızı ve solunum, normalin üstüne çıkar. Bunun sonucu olarak, sıklaşan ve derinleşen solunum sayesinde kana havadan bol oksijen geçer. Bu hareketler aracılığıyla vücutlarını etkili biçimde kullanırlar. Aile oyun saatlerinde hareketli oyunlarla çok keyifli zamanlar geçirecektir.Bir oyun ortalama 10 dakika sürüyor.Gün içerisinde oyuna zaman ayıralım.Oyun saatleri planlayıp gün içinde birlikte oyun oynamaya özen gösterelim.

MISIR PATLATMA OYUNU

Çocuğumuza ve kardeşine yoksa baba ya da anneye bir mısır tanesi olduğunu söyleriz Çocuklar yere çömelerek otururlar. Ebeveyn mısır tanelerini tencere koyar.
Ardından yağ ve tuz dökme hareketi yapar. Çocuklara tencerenin
ısındığını mısır tanelerinin de yavaş yavaş hareketlendiğini söyleyerek
çocukların yerinde sallanmasını ister. Ardından çocuklar
hafif hafif zıplamaya başlarlar. Ve mısırlar patlar. En sonunda yukarıya doğru
zıplayıp yere yatarlar.

SICAK - SOĞUK

Tüm aile üyeleri katılırsa daha eğlenceli olacaktır.
Bir ebe seçilir, odadan çıkarılır. Küçük bir oyuncak odada bir yere saklanır. Ebe geri çağrılır. Ebe, oyuncağın bulunduğu yere yaklaşınca çocuklar sıcaklamış gibi; uzaklaşınca üşümüş gibi davranır. Ebe bu ipuçlarıyla oyuncağı bulmaya çalışır.

BENZER OYUNLAR

-TOP TOPLAMA OYUNU

-DENİZDE DALGA VAR OYUNU

-ÇÖMEL KURTUL OYUNU

-HEYKEL OLMA OYUNU

-TAŞ TAŞ ÜSTÜNE OYUNU

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.