Hava Durumu

Evde kalabiliyor olmak

Yazının Giriş Tarihi: 20.12.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.12.2020 07:30

Tüm dünyayı etkisi altına alan bu salgın bizim seçimimiz değil, ama bu süreci nasıl yaşayacağımız bizim seçimimiz.

Çocuklarımız, bizler, hepimiz sıkıntılı ve belirsiz günlerden geçiyoruz. Sürecin seyrine göre şekil alıyoruz. Dışarı çıkma kısıtlaması çocuklarımızı ve bizleri etkiliyor. Ama bu etkiyi olumlu tutmak çocuklarımız ve bizlerin ruh sağlığı açısından çok önemli. Evden çıkamamaya ya da kısıtlanmasına odaklanmak bizleri olumsuz etkileyecek ve durumu değiştirmeyecektir. Evde kalabiliyor olmak, ailemizle evimizde vakit geçirebiliyor olmak fikrini kabullenmek olumlu tutum geliştirmemizi sağlayacaktır. Ve evde geçirdiğimiz her anın verimli, mutlu ve keyifli anılarla dolu geçmesine olanak sağlayacaktır. Çocuklar ailelerinin tepkilerini izler ve öğrenirler. Hafta sonunu evde geçirebilmenin keyifli olduğunu, olacağını hissetmeliyiz ki çocuklarımız da hissetsin ve dönemi güvenli bir şekilde atlatabilsinler.

Neler yapalım hafta sonu?

*Hafta sonuna uyandığımızda öncelikle gece giydiğimiz kıyafetleri değiştirmeliyiz. Çocuklarımız ve bizler yeni bir güne hatta sağlıkla ve güzel bir güne başladığımızın mesajını vermeliyiz kendimize.

*Gün içi rutin kahvaltı ve yemek saatleri, uyku saatlerinin seyrini korumalıyız.

*Anne babayla oyun oynamak, resim yapmak, kitap okumak ya da birlikte yemek hazırlamak gibi aktiviteler çocuklarımızın kaygıdan uzak kalmasına ve anı yaşamalarına yardımcı olacaktır. Öyleyse dergiler karıştıralım, eski gazeteleri çıkaralım, keselim, kolaj yapalım. Ayakkabı kutularından oyuncaklar tasarlayalım.

*Birlikte kitap okuyalım. Okuma saatimiz olsun. Kitapların içinde keyifle gezelim.

*Çocuklarımızın küçülmüş kıyafetlerini birlikte ayıralım, hem ne kadar büyüdüklerini onlar da gözlemlesin hem de kendilerinden küçük diğer çocuklarla paylaşmaları için ayırmalarına olanak vermiş olalım.

*Çocuklarımızın dağılmış dolaplarını düzenleyelim birlikte, keyifle yapalım. Dolapların sık sık dağılmasının normal olduğunu ve düzenlememiz gerekeceğinden bahsederek yapalım.

*Çocuklar duygularını ifade etmekte yetişkinler kadar rahat olamazlar. Ama resmederler duygularını. Öyleyse resimler çizelim.

*Müzik, dans, eğlence vaktimiz olsun. Motivasyonumuz ve keyfimiz yükselsin.

Hafta sonumuz mutlu olsun.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.