Hava Durumu

Evde bir gün

Yazının Giriş Tarihi: 15.03.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.03.2020 07:30

Aile içi ilişkilerimizi güçlendirmek için en uygun zaman dilimi bizleri bekliyor. CORONA virüs tehlikesiyle karşılaştığımız şu günlerde okulda geçirilen vakitleri evde değerlendirmek tüm aileye iyi gelecektir. Kendisine vakit ayrılan çocuk, sevildiğini, kendisine değer verildiğini hissetmekte, bu da güven duygusunun artmasına yardımcı olmaktadır.

 Ebeveynlerin çocuklarıyla kaliteli ve verimli vakit geçirmeleri, aile ilişkilerinin güçlenmesine, ebeveynlerin çocuklarını daha iyi tanımasına, onları doğru yönlendirmesine, çocuğun ebeveynlerini model almasına ve çocuğun özellikle duygusal, sosyal gelişiminin desteklenmesine katkı sağlamaktadır.

Birlikte tv izlemek değil kaliteli vakit. Çocuğun; bedensel, zihinsel, duygusal, sosyal gelişimine katkı sağlayacak, eğitici, öğretici, eğlendirici, yaratıcılık içeren faaliyetleri birlikte yapmak ve çocuğun yaşına uygun sorumluluk almasını destekleyici, karşılıklı etkileşime dayalı veya işbirliğine dayalı faaliyetleri yapmaktır kaliteli vakit. Bu sebeple, çocukla birlikte oyun oynamak, özellikle mekanik olmayan oyuncaklarla (tavla, yap-boz, oyun hamurları, evcilik, saklambaç, vb) oynamak, çocuğa sarılmak, onu öpmek, başını okşamak, onunla sohbet etmek, onunla sanat faaliyetlerinde bulunmak, birlikte şarkı söylemek, enstrüman çalmak, tamir işlerini birlikte yapmak, çocuğa yaşına uygun görevler vermek, beraber sofra kurmak, oda toplamak, yemek yapmak, akşam yemeğini birlikte yemek, çocuğa yatmadan önce hikaye okumak, hikaye anlatmak, anlatılan hikaye hakkında konuşmak, çalışan anne ve babaların tatilde olan çocuklarıyla verimli ve kaliteli zaman geçirmelerine yardımcı olacaktır.

Ve planlanmış bir günde iletişimin kalitesi çok daha iyi olacaktır.

PLANLANMIŞ BİR GÜN...

*Birlikte sabah kahvaltısı/kişisel temizlik ve bakım.

*Serbest zaman, sıkılmasına da izin verelim.

*Portakallar... Çocuğumuzun elinden taze sıkılmış portakal suyu ile enerji toplayabiliriz.

*VEE bir deney. Çocuklar deney yapmayı çok seviyor. Mesela mikrop deneyi yapabiliriz. Hem de el yıkamanın önemini vurgulamış oluruz.

*Öğle yemeği öncesi çocukluğumuza gidelim,'Benim senin yaşlarındayken severek yaptığım bir sanat etkinliğim vardı.' diyerek dikkat çekelim ve patates baskısı için birlikte patateslere şekiller verelim. Patates baskısı yapalım.

*Biraz enerji, biraz hareket... Müsait alan varsa körebe ya da yastık savaşı ya da boğuşmaca oldukça hareketli olacaktır.

* Uykudan önce çarşaf, minder ve sandalyelerle kuracağımız çadır ve kampçılık eğlenceli olabilir. Belki bir ateş yakar ve ateşin başında bilmeceler dünyasına dalarsınız.

Mutlu ve sağlıklı...

Bol oyunlu...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.