Hava Durumu

Ev ve oyun

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2020 06:30

Dünyanın her yerinde, her çağda ve her kültürde çocuklar oyun oynarlar. Oyun çocuğun yaşantısında beslenme, nefes alıp verme kadar önemli bir ihtiyaçtır. Oyunun çocuğun fiziksel, zihinsel, dil, motor, sosyal-duygusal gelişim alanlarını destekleyici rolü vardır. Çocuğa araştırma, gözlem yapma, keşfetme, yeni beceriler geliştirme ve başarısızlık endişesi duymadan istediği kadar deneme yapma fırsatı verir.

Türkiye'nin evde kaldığı bu günlerde oyun çocuklarımız için çok daha önemlidir. Okuldan ve sosyal çevreden uzaklaşan çocuklarımız için bu süreç onlara oldukça keyifli gelecektir.Oynamak için oldukça fazla zamanları olacaktır. Günü planlamalı ve  oyun için, okuma saatleri için, ders çalışmak için zaman ayrımı yapmalıyız. Ailenin ortak oyun saatleri  de olmalıdır. Telefonlar yanımızda olmadan, tv kapalı olarak yapılan oyun saatleri... Ama bu değildir ki çocuklar sürekli aileleriyle oynasın. Oyuna başlamadan önce 'Oğlum-kızım birlikte yarım saat oynayabiliriz' diyerek çocuğumuza açıklama yapalım ki çocuğumuz aile yanında olmadan da oynasın, aileye bağımlı olmasın tek başına oynayabilsin.

Oyun Önerileri

*Çocuğunuza kendi tshirtlerinizden giydirin. T-shirt içine ön ve arkaya gelecek şekilde yastık yerleştirin. Kendinize de aynısını yapın.   Ve birer duba oldunuz. Birbirinize yavaşça çarpın. Bakalım kim önce düşecek?

*Yere minderler serin. Minder ve yastıklar ile bir parkur oluşturun. Tek ayak zıpla. Emekle, takla at vb. önergelerle  hem oyun hem spor yapmış olacağız.

*Yere mavi bir çarşaf serin. Bu alan bir deniz olsun. Denizde yüzelim. Deniz kenarında güneşlenelim. Kumdan kaleler yapalım.

*Bir tepsiye su doldurun. Legolarla iki başa kale yapın. Ortaya bozuk para koyun. Ve çay kaşıklarıyla buz hokeyi oynayalım.

*Yere genişçe bir minder koyun. Bu minder kara olsun. Müzik açalım denizde yüzelim. Kurbağa sahilde dediğimizde mindere zıplayalım.

*Çocuğumuzla sessiz hayvan taklidi oynayalım. Onlar sessiz hayvan taklidi yapsın biz tahmin edelim. Sonra taklit sırası bizde.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.