Hava Durumu

EBA'ya uyum süreci

Yazının Giriş Tarihi: 27.09.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.09.2020 06:30

Yeni eğitim-öğretim döneminin yüz yüze olan ilk haftasını geride bıraktık. Okulun havasını maskeyle de olsa soluyabilen öğrenciler ayrı bir heyecan yaşadı. Nede güzel telaşlardı okul hazırlıkları. Bu yıl çok az öğrenci o telaşa dahil oldu. Hiçbir şey eskisi gibi değil. Keşke eski sağlıklı günlerimizdeki gibi olsa. Ne yapalım bu da bir süreç. En yakın zamanda eski sağlıklı, maskesiz günlere kavuşmak tek dileğimiz. Okul koridorlarında koşuşturan öğrenciler görmemiz  tek dileğimiz.

Ailelerin de sürece dahil olduğu EBA gündemimiz. Evin okula dönüşmesi ve kendi tanımından çıkması çocuk için anlaşılması zor olabilir. Tatil modundan çıkamayan, geç yatıp sabah uykulu gözlerle ve kahvaltı yapmadan ders dinlemeye çalışan öğrenciler var. Yüz yüze eğitim varmış gibi dersten en az bir saat önce çocuklarımızı uyandıralım. Kahvaltı yaparak üstünü değiştirmesini (pijamaları ile gün içinde kalmamasına özen gösterilmeli), kitap, defter, kalem vs. hazırlamasını sağlayalım. Ders öncesi rutinleri yerine getirmesi motive olmaları açısından önemlidir.

Öğrencilerimize derslerinin ciddiyetini ve şu anki imkanları en iyi değerlendirmeleri gerektiklerini sık sık yineleyelim. Ders esnasında dikkatlerini dağıtacak objeleri etraftan uzaklaştıralım. Evin uygun bir köşesini çocuğa ayıralım ve çocuğun her gün aynı yerde çalışmasını mümkün kılalım. Uzaktan eğitim sistemini ebeveynler olarak da incelemeliyiz ve uzaktan eğitim kaynaklarının yetersiz kaldığı noktalarda aradığı cevapları bulabilmesi için öğrencilerimizi bilgi kaynaklarına yönlendirmeliyiz. Aynı zamanda oyuna da zaman kalacak şekilde planlama yapalım. Yarım saat ders, yarım saat okuma, bir saat dinlenme gibi yaş grubuna ve sınıf düzeyine göre çocuklar beraber bir program yapmak, çocuğun sınırlarını bilmesini sağlar. Sınırlar çocuklar için güven demektir! Ders aralarında kalkıp hareket etmeleri, isterse kısa bir oyun, dans gibi aktivitelerle bir mola vermeleri de motivasyonlarını arttıracak ve bedensel sağlıklarını korumakta etkili olacaktır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.