Hava Durumu

Çocuklar rutin sever

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.03.2020 07:30

Günlük yaşamda bir düzen olması çocukların endişelerini azaltıyor. Sınırlar çocuklar için güven demektir. İnsanlığın zor bir sınavdan  geçtiği bu günlerde uzaktan eğitim ile eğitime devam ediyoruz. Çocuklarımız için alışkın olmadığı bir dönem başladı. Ve bu dönemde sürekli konuştuğumuz ve duyulan konular çocuklarımızı olumsuz etkileyebilir. Kaygıları mümkün olduğunca azaltabilmek için rutinler oluşturmak önemlidir.

Çocuğun kendine ait, yönetebileceği alanının olmasına izin verilerek  aşırı kısıtlayıcı olunmadan günlük rutinler oluşturmalıyız. Örgün öğretime devam eder gibi belli bir saatte yatmalı ve uygun bir saatte kalkılmalıyız.Online dersi  veliler  ne kadar önemser ise öğrenciler de o kadar önemser.

Dolayısıyla ders 09.00'da başlıyorsa en az bir saat önce uyanıp derse hazır duruma gelinmelidir. Ders öncesi kahvaltı, defter-kitap hazırlığı yapılmadır.

Ders esnasında sessiz bir ortam ve gerekli fiziksel koşullar (ısı ,ışık,masa) sağlanmalıdır. Dikkat dağıtacak uyaranlar kaldırılmalıdır.(oyuncak,tablet,vb) EBA içeriğine göre birlikte hazırlayacağınız ders programı çantasında, masasında olmalıdır. Ders saatlerine göre çocuğumuzla birlikte plan yapmak önemlidir. YARIM SAAT DİNLENME, YARIM SAAT OKUMA, YARIM SAAT DERS, BİR SAAT ETKİNLİK VB.

Çocuklarımızın etkili ve sağlıklı bir uzaktan eğitim süreci geçirmesinde aile içi iletişim, uyum önemlidir. Çocuklarımızla inatlaşmadan belli sınırlar koymalı ve uzaktan eğitime önem vermeliyiz.

UNUTMAYALIM!

Aile içindeki rutinler, organize olma becerisini geliştiriyor, soru işaretlerini azaltıyor, çocuğa huzur, güven hissi ve mutluluk veriyor.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.