Hava Durumu

Bayram tadında 'Bayram'

Yazının Giriş Tarihi: 18.07.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.07.2021 07:30

Ülkemizde bu yıl KurbanBayramı'nı heyecanla karşılıyoruz. Küresel salgın sebebiyle var olan kısıtlamaların kalkmasıyla Kurban Bayramı'nda sevdiklerimizle yüz yüze beraber olabileceğiz.Ülkemiz genelinde bir bayram telaşı hissediliyor.Büyükanneler,dedeler hazırlık yapıyorlar,çocuklarımızsa bayramlık kıyafetlerini giyecekleri geri sayımı yapıyorlar.

Bayramlar nasıl ki her yıl biz büyüklere çocukluğumuzdaki bayramları gülümseyerek hatırlatıyorsa bilmeliyiz ki bayramlar çocuklukta ayrı bir değerlidir.Günümüz koşullarında eskisi gibi uzun kahvaltı masalarına dahil olmak ya da bol kuzenli büyükanne buluşmalarına dahil olmak iş yaşantıları sebebiyle çok da mümkün olmasa da mümkün olanlar için ya da mümkün olamayanlar için mümkün olduğu kadarıyla bambaşka bir anı olacaktır.

Çocuklarımız bu yıl bayram sabahı erkenden uyanarak,özenle giyinerek,bayram harçlığı alarak,bayram ziyaretleri yaparak kurban bayramını ve bayram kültürümüzü yaşayabilecekler.Bu tatlı huzuruyla kurban bayramında geleneklerimizi yerine getirirken çocuklarımızın dünyasında olumsuz anıların yer almamasına dikkat edelim.Özellikle çocukluk çağında 0-12 yaşa kadar kurban kesim sahnesine tanık olmamalarına özen gösterelim.Çünkü çocuklar kurban kesimini yetişkinler gibi anlamlandıramazlar.Hayvanlara zarar verme ,öldürme şeklinde yorumlayabilirler.Bu durum da korku ve kaygılı bir sahne olarak çocuklarımızın bilinçlerinde yer edebilir.

Kurban Bayramı'nı çocuklarımıza temel anlamıyla anlatmak önemlidir. Bayramlarımızın paylaşmak olan ihtiyaç sahiplerine yardım etmek olan birlik ve beraberlik olan anlamlarını anlatmak çocuklarımız için büyük bir kazanım olacaktır.

Geleneklerimizi yaşatabildiğimiz,beraberlik ve paylaşmanın bol olduğu,sağlıklı ve mutlu bayramlar...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.