Hava Durumu

Ağlamanın dili

Yazının Giriş Tarihi: 12.07.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.07.2020 06:30

Çocuklar bazen ağlayarak sesini duyurmaya çalışıyorlar.

Vaktinde giderilmeyen ve koşula bağlanan ihtiyaçlar çocuğu huzursuzlaştırır, saldırgan davranışlara ve ağlama nöbetlerine iter. Konuşmak nasıl ki bir iletişim şekli ise ağlama nöbetleri de bir iletişim şekli oluyor zaman zaman. Kendisinin anlaşılmadığını düşünen çocuk kendisini ağlayarak ifade etme yolunu bir yöntem olarak seçer. Aslında buna bir iletişim kopukluğu dersek daha doğru olur. Çocuk 'anneeee, baabaaaaa beni duyun benim fiziksel ihtiyaçlarım kadar duygusal ihtiyaçlarım da önemli','beni sevin','beni kucaklayın' diyor aslında. Bu durumda ebeveyn çocuğun ihmali söz konusu mu onu düşünmeli ve çocuğu anlamaya çalışmalıdır.

Dünyanın sevgiyle büyüyen çocuklara ihtiyacı var. Bazen imkanlarımız kısıtlı diye kaygılanabiliyoruz. Önemli olan çocuğun ilk çocukluk yıllarında ailesiyle kurduğu iletişimdir. Bu iletişimin şekli çocuğun ergenlikteki değişik duygularını etkileyecektir. Çocuklar şımarıklıktan ağlamaz, onları dinlemeliyiz. Ağlamanın da bir dili bir anlamı var, UNUTMAYALIM! Daha çok oyuncak almak çocuğun duygusal ihtiyaçlarını karşılamaz. Ailece oynanan bir körebe, bir saklambaç vb. iletişimimizi arttıracak oyunlar duygusal ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Çocuğun nerede olduğu önemli değildir. Onlar için önemli olan ' Ailemle ne kadar oynadım ne kadar iletişim kurdum?'algısıdır. Oyun en iyi iletişim şeklidir.

Oyun Önerileri

*Dalya (Dokuz Taş ya da Yedi Kiremit)

Yere tebeşirle çok büyük olmamak kaidesiyle bir halka çizilir. 9 tane yassı taş üst üste konulur. Takımdan bir atıcı seçilir ve topu belli bir mesafeden taşlara doğru yuvarlar. Taşların hepsini dağıtabilirse, kendi takımı kaçmaya başlar. Diğer takım ise elinde topla kaçan takımın elemanlarını kovalar. Kaçan takım, dağıttığı 9 taşı tekrar üst üste dizebilirse, oyunu kazanmış olur.

* Yakar Top ya da Ortada Sıçan

*İstop

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.