Hava Durumu

İnternet üzerinden sigorta alanlar dikkat!

Yazının Giriş Tarihi: 28.04.2024 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 19:30

İnternet, Türk toplumunun hayatına girdiği günden bugüne birçok kolaylıkla beraber sorunları da getirdiği gerçektir. Hem teknolojik ürünlere hem de en büyük haberleşme araçlarından birisi olan internete Türk toplumu olarak alışmamız ve daha işlevsel hale getirmek çağımız şartları gereği mecburiydi.

Toplum olarak hızlı alıştık fakat ne getirdiğini ne götürdüğünü tam olarak bilmeden kabul ettik ve temel sorunları çözmek yerine sonrasında ortaya çıkan sorunları çözmek için düşünmeye başladık.

Maalesef her sektörü etkilediği gibi sigorta sektörünü ciddi anlamda etkilediği bir gerçektir.

Olumlu yönlerini zaten herkes üzerine edebiyat yaparak eklemeye devam ediyor.

Gelin, biz olumsuz yönlerinden olaylara bakalım ve dikkat etmemiz gereken hususları birlikte inceleyelim.

En çok darbe vurulan konulardan birisidir bence,

İNTERNETTEN SATIŞ!

Değerli okurlar, sigortacılık temelleri ve dinamikleri ve bilgi gereği halkla iç içe geçmiş sektördür.

Sürekli kendini bilgi olarak, kanun olarak, düşünce olarak yeniler. Sigorta sektörü diğer sektörlere benzemez, dinamik bir alan içinde ilerleme kaydetmek akşamdan sabaha olacak bir iş değildir.

İnternetten satılan poliçelere neden dikkat etmeliyiz!

İlk olarak devletin Kişisel verileri koruma kanunda ne kadar hassas ve özenli olduğunu unutmayalım.

Diğer hususları sıralamak gerekirse eğer,

1 ) Bilgi yetersizliğiyle yapılan süslü görseller, fiyatları öne çıkartarak ve halka cazipmiş gibi gösterilen dar teminatlı ürünler.  Kötü reklamcıların, ucuz tasarımlarıyla her şeyin çok kolay olduğunu ve hemen sigorta alınabileceğini gösteren saçma sloganlar. Bu durum halkımızın sigorta konularına olan bilgi ve alakasını köreltiyor. Çünkü insanımız iki dakikada internetten poliçe aldığı için ne aldığını nasıl aldığını bilmeden başlıklara ve fiyat endekslerine göre hareket ediyor ve bu sebeple güvende olduğunu veya olacakmış gibi olacaklara kendini inandırıyor işine geldiği gibi yani.

(Olacakmış gibi olacaklara inandırma konusunu ayrı bir başlıkta değerlendireceğim.).

Bu konu lastik gibi nereye çekerseniz oraya gider ama biz bu yazıda dağılmadan direkt odak noktalarına gireceğiz. Demem o ki internetten poliçe alırken sigorta ürünün hukuk, teminat ve risk güvencenize ve yaşadığınız bölgeye ne kadar hitap ettiğini biliyorsanız alın ama bilmiyorsanız da almış olmak için almayan Sigorta acentesine gidin.

2 ) Haksız rekabet doğuruyor. Artık haksız rekabeti doğura doğura tüm bu rekabetlerin sonucunda ete kemiğe büründü sülale oldu. Sigorta şirketleriyle sigorta acentelerinin arasını açan bir husustur. İnternet çantacıları zaten vereceği zararı vermiştir sektöre. Biz sigorta şirketleriyle acentelerin arasını açmadan konuyu vefasıyla, ticarisiyle düşünerek doğru analiz etmeliyiz. Keçinin, köpeğin, kedinin modası geçtikten sonra yine sigorta şirketleriyle sigorta acentelere kol kola girmek durumunda olacak.

Dün öyleydi, bugün öyle değil, yarın öyle olacak ama.

3 ) Sahte düzenlenen poliçeler ve çalınmış siteler. Kişisel verileri koruma kanunu kapsamında hepimize sorumluluklar yüklemektedir. Önümüze internetten alındığı zannedilen çekimlerinin yurt dışı hesaplara ait olduğu tamamen fotomontaj ile düzenlenerek gelen poliçelerin haddi hesabı yok. Lütfen alırsanız dikkatlice inceleyiniz. Sahte poliçe düzenleyenler o kadar amatör ki net primini brüt primi geçtiği başka bir sigorta hesabı yoktur sanırım dünya üzerinde.  İnternetten uygun diye poliçe aldığımızı zannederken elimizdeki paradan olmayalım.

Kitabımın haricinde makale olarak yazmış olduğum ilk mesleki yazım. O yüzden sizleri çok sıkmak istemiyorum.

Fakat bu konu önemli ve bu seriler halinde vatandaşımızı bilinçlendirmek için bilgi aktarımını sağlamaya devam edeceğim bir sigorta acentesi olarak.

Bilgi paylaştıkça güzel evet, ucuz bilgiyle yarınınızı göremezsiniz, başınıza gelmedikçe de anlamazsınız.

Sevgi ve saygılarımla herkese iyi pazarlar dilerim.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.