Hava Durumu

Zarın üzerinde kurulu sırat

Yazının Giriş Tarihi: 11.07.2017 09:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.07.2017 09:54

   Hangi millet zalimdir; Her milletin zalimi. Hangi millet mazlumdur; her milletin mazlumu. Irkı, rengi, coğrafyası yoktur zalimliğin ve mazlumluğun.

  Sınırlar hayali, devletler suridir; fitne gerçektir, ölüm gerçektir, katillik gerçektir, mazlumluk gerçektir. Bu gerçeklik yapanın karşısına aniden çıkıverir; kaçacak deliği, savunacak delili, sığınacak dostu yoktur zalimin.

   Su yutar onu, toprak içine çeker, hava rüzgâr olur savurur. Tarih bunun ibret levhalarıyla dolu. Körler görmez, sağırlar duymaz, kalpsizler hissetmezler; ondan dönme dolap döner durur böyle Habille Kabilden beri.

   Fitne çıkarmayı öldürmekten şiddetli görür Kur'an.

Hey fitne çıkaran insafsızlar topluluğu; bir çocuğu, hamile bir kadını öldürmeye sebebiyet verdiniz. Refaha mı erdiniz, başınız göğe mi değdi, huzura mı erdiniz, kalbiniz sevinç içinde mi, mutlu musunuz, mesut musunuz?

   Fitneyi çıkaran, fitneyi yayan, öldüren aynı gemidedir; bozguncular, fasıklar, akrepler, yılanlarla doludur bu gemi!

   Durmaz bu gemi. Kâh Sakarya'da, kâh Gazze'de, kâh Şam'da, kâh başka şehirlerde gezer; Okyanusları aşar, kıtaları dolaşır insan düşmanı bu gemi. Dünyayı harap, tabiatı tahrip, fıtratı bozar; gittiğe yerde zihinlerin iğdiş eder, işgal ettiği kalpleri tarumar eder. Yeni aveneleri ile yoluna devam eder!

   Vicdana uğramaz hiç. Benliğin çürümüşlüğünde aklı felç, kalbi kötürümdür. Sırtlanlar gibi semirir insanlık birikimini;  insaniyet düşman zihniyet.

   Çocuk, kadın öldürecek kadar zelildir bu zalimler topluluğu. Biri düğmeye basar binlercesini öldürür, biri bir tanesini; değişen ne? Bir insan bütün insanlıktır; insanlık bir insandır.

   Cehennem nerede? Zalimin içinde, kalbinin orta yerinde! Çılgın alevler gayzından çatlayacak derecede yakar onu.

   Cennet mazlumların, çocukların avuç içinde, dua dilinde, kalp evinde. Bu kadar yakın ikisi de. İnce bir zar, bir örümcek ağı gibi engel var arasında.

   Zarın ötesi ve berisi ise çok derin. Sırat bu zarın üzerinde kurulu. Dünya kıldan ince kılıçtan keskin bu mihver üzerinde dönüyor. Bir gün yolcularını layık olduğu yere boşaltacak. Yıldızlar ötesi hakikat; ne hiçbir şeyi unutur, ne de görmezden gelir.

   Bu gün hangi safta isek yarın karşılaşacağımız o olacak. Fıtrat üzere dönen kâinat insana hiç yalan söylemez.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.