Hava Durumu

Yarını düşünen kahramanlar

Yazının Giriş Tarihi: 22.06.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.06.2021 06:30

Geleceği görmek, yarını düşünmek, sonrasına hazırlanmak; insanı ileri taşır, gerçeğe yaklaştırır, zamanı genişletir. Dünde yaşamaz, bugünle yetinmez hep yarına yolcudur insan; Akan nehir gibidir adeta.

Donuk suyun sonu ne ise durmuş insanın sonu da o dur. Fikirler aktıkça tazelenir, duygular hareket ettikçe durulur; insan sorar yarın başıma ne gelecek, ülke nereye gidiyor, dünyanın sonu ne, sonrası ne? Sormazsa ona ne kadar insan denir!

Görselliğin sultasındaki seyirlik yaşantı müsaade etmez; sormayı, sorgulamayı, dünü bugünü yarını irdelemeyi, eşyayı hadiseleri tefekkür etmeyi. O zorba sulta belirler gündemi, giyinmeyi, konuşmayı, yemeyi içmeyi; refleksleri tayin eder, tepkileri yönlendirir, düşmanı dost, dostu düşman gösterir o görünmez despot!

Ekser gönüllü esirdir! Gönlünü kurda kaptırmış kuzuyu uyandırmak ne kadar zorsa; o kadar zordur böylelerini hürriyet sabahında uyandırmak.

Hayat ve ölüm bütünlüğü ile ülke gidişatını görmek, dünya hadiselerini yorum getirmek, ölüm sonrası ölümsüz hayata hazırlanmak; yarınını düşünen kahramanlar yapar bütün bunları!

Haz hız gazını yemişler "an"da boğulmuştur; hangi medeniyete ait olduklarından haberleri olmadığı gibi nereye savrulduklarından da bihaberdirler; başlarına neyin geleceğinden nasıl haberleri olabilir?

Habil ve kabille başlayan iki kutuplu dünya; isim ve resim değiştirerek bu gün de medeniyet seyri içinde devam ediyor; çizginin neresindeyim sefih zalimlerin mi, mazlum asillerin mi diye sormak insan olmanın dayanılır ağırlığı!

Çocukların maddi rızıkları ile ilgilendiğimiz kadar kalp ve ruhlarının doyurulmasında da duyarlı davranıyor muyuz? Değilsek sokaklar, sanal çevre o açlığı bir şekilde doyuruyor ve geleceğimiz bu şekilde şekilleniyor.

Ondan sonra ondan şikâyet bundan şikâyet; geç kalındı, ağaç yaşken eğildi! Geleceğe uzanan dallar bundan farklı olmayacak; kehanetlik bir durum da yok!

Hava durumunu baktığımız kadar geleceği düşünmüyor, başımıza neyin geleceğini öngörmüyoruz; sokaklar çok acı konuşuyor kulağımız duyuyor mu?

Taksitlere bölünmüş akıl, kampanyalarla odaklanmış zihinle ne kadar düşünüyorsak o kadar görüyoruz; bu görüş bizi, ülkemizi, dünyayı kurtarır mı onu da göreceğiz.

Kim demiş kahramanlar yarını düşünmez diye; Kahramanlar yarını düşünür bugünden gayret eder, tehlikeleri bertaraf etmeye çalışır.

   

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.