Hava Durumu

Yakıcı gündem

Yazının Giriş Tarihi: 03.08.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.08.2021 06:30

Gündem orman yangınlarıyla yanıyor; zihinler başka yangında, kalpler başka yangında, sokaklar başka yangında! Dünya başka yangın içinde; dünyanın içinde yangın var; merkezi büyük ateşle kaynıyor! Başka ateş güneş; başımız üstünde dolaşıyor!

Ve biz ateşler arasında yaşıyoruz!

Yıldızların yangınları, yıldız kümelerinin yangınları; maddeyi yutan kara delikler! Zihin bu yangını nasıl taşır, kalp nasıl dayanır?

İyilikleri ve kötülükleri devletten beklemek ne büyük yanılgı, ne büyük nisyan! Her şeyde yöneticileri tenkit edecek bir şeyler bulmak ne büyük isyan! Orman yangını üzerinden bile başka yangın peşinde koşmak ne büyük aldanış, ne büyük başkaldırış!

Vah esefa bu yangın nasıl söndürülür?

Dediğim dedik kafa ile bir arada nasıl yaşanır? Kendi küçük fikrini dünyaya sığdırmaya çalışana ne anlatılır da kabul ettirilir? İğne ile kuyu kazmak daha kolay olsa gerek; keza deveyi hendek atlatmak da öyle!

Dâhili harici düşmanlar beraberler; onların parıltılı sözlerini, suret-i haktan görünen cilalı cümlelerini doğru kabul edenler neye ve kime hizmet ettiklerini bilmiyorlar, ahmaklığın çaresini bilen var mı?

Hadisleri bakış adabı, edebi, yorum getiriş şekli; hep insan olmakla ilgili. İnsaniyetini yakmışlardan zarardan başka ne beklenir; yakında uzağa tarih bunun sayısız örnekleriyle dolu.

Tarih okuyan bugünü iyi okur, yarını doğru tasavvur eder. İsimler ve resimler değişir hakikat değişmez; Hak ve batıl mücadelesi bir şekilde devam edip gidiyor.

Yangın çıkaran mı yangını söndürmeye giden miyiz? Kritik soru içte samimiyle cevap bekliyor.

Evinin önünü süpürmeyen evin içini zaten süpürmemiştir, şehrin pisliğinden devletin işleyişinden şikâyet hakkı yoktur.

Pazardan iyileri öne kötüleri arkaya saklayan pazarcı insaniyetini yakmıştır, bu döviz ateşinden daha büyük bir ateştir.

Devlete yönetenlere feraset ve dirayet lazım elbet; halk da basiretli olmalı değil mi? Bütün bunlar içinden geçtiğimiz medeniyet yangını ile ilgili.

Dünyanın merkezindeki ateş üstümüzdeki ateş güneşle birleşirse ne olur ve bunu kim mani olabilir?

İsyan nisyan içinde yuvarlanan insanı bekleyen ne?  Evet yakıcı gündem...!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.