Hava Durumu

Uzaktan eğitim!

Yazının Giriş Tarihi: 16.06.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.06.2020 06:30

Uzmanlar uyarıyor, yöneticiler dikkati elden bırakmayın diyorsa da rehavet geziyor çarşılarda caddelerde sokaklarda; maskeler kiminde çene altında, kiminde kulakta asılı, kimi öylesine takmış, kimi de ciddi ve dikkatli. Duyarlı olanlar dikkati sürdürenler azalıyor sanki.

Belki de en iyi uygulanan yerlerden biri camiler. Namaz kılma yerleri işaretlenmiş, 150 cm mesafe konulmuş, imam yine dolaşıyor kontrol ediyor. Hala akşam yatsı ve sabah namazları cemaatle kılınmıyor!

Bir gariplik var bu işte; Kafeteryalar ve benzeri yerler gece açık! Kafeteryalar virüsle mukavele mi yapmışlar bize gelmeyin diye!

Bir zamanlar "kamusal alan" tartışmaları vardı, öncesinde başka kavramlarla başka tartışmalar; şimdi "sosyal mesafe"! Tartışma kavramı değil ama herkesin her mekânın uyması gerek bir kavram ve alan.

Ona mesafe ise buna da mesafe; buna serbeste ona da serbest! Alan farklı, insanlar farklı, virüs farklı değil!

Gece halı sahada top oynanıyorsa camiye de gidilmeli, cemaatle namaz da kılınmalı değil mi? Ya da halı sahalar da yasaklansın!

İşin ucunda sağlık var dikkat etmemiz gerekiyor deniyorsa hepimiz dikkat edelim, hepimiz duyarlı olalım, uzmanların görüşlerine hepimiz riayet edelim; bunda birliktelik ve bütünlük göstermeyeceksek nede göstereceğiz?

Vakıaların tekrar artması virüs ciddiyetinin bitmediğini gösteriyor; tekrar sokağa çıkma yasağı konursa ekonomi bunu kaldırır mı?

Hani bilgi toplumu olmuştuk; uygulanmayan bilgi hamallıktan başka nedir? Yeterince olamadığımız şey eğitilmek; biri ne kadar güzel söylemiş " kalbe dokunmayan eğitim uzaktan eğitimdir" diye.

Çok yıllardan beri uzaktan eğitiliyoruz; bu kadar oluyor! İşimiz kolay değil; bir bakanlığa havale etmekle kolaylaşmıyor insanı eğitmek, kalbine dokunmak, aklına işlemek, sağlam bir nesil yetiştirmek! Çiçek yetiştirmeye benzemiyor!

Yasak diyorsun, mesafe diyorsun, kural diyorsun; ciddiyetle uyanlar az. Para cezası nereye kadar, yine de en anlaşılan şey mala dokunmak, bazen can bile sonra geliyor!

Gariplikler ve çelişkiler zincirinde akıp gidiyoruz; virüsü iyi okumadık bilmem bundan sonraki dersi iyi okur muyuz? Dünküleri iyi okusa idik bugünü iyi okurduk; yarın pek meçhule benzemiyor!

Ne diyelim sağlık olsun, afiyet olsun, dirlik olsun, birlik olsun.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.