Hava Durumu

Uyananların bulduğu cevap

Yazının Giriş Tarihi: 10.08.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.08.2021 07:30

Salgınla yangın arasında savruluyoruz; ateş düştüğü yeri yakıyor külleri ise bütün vicdanlara kaplıyor. Salgına aşı bulundu da "yangına" nasıl bir aşı bulunur! Yerine 3 tane dikilse kaç yılda yetişir; başka da bir çare var mı?

Ya insan olma aşısı var mı? Bulsak da bütün insanlara aşılasak; savaşlar bitse, çevre kirlenmese, muhabbet iklimi her yeri kuşatsa, karanlık bir köşe kalmasa, her yer hür, her mekân emin olsa!

Rüya işte!

Yangın üzerinden bile ateş devşiren olduktan sonra bilmem aşı çare olur mu? Kalbi çölleşmiş, aklı yangın yeri, zihni toz duman olmuşa ne çare? Bilimi tanrılaştıranlar konuşsa ya! Uygulanır bir şeyler söylese de ateş sönse, iç açlık son bulsa!

Bir başka rüya!

Umut serinliği fitne ateşine söndürür mü? Habil Kabil kavgasında kim galip? Ateş nasıl olur da İbrahim'i (a.s.)yakmaz, su Musa'yı (a.s.) boğmaz, demir Davud'un (a.s.) elinde hamur olur?

Gerçekliğin gerçek yüzü!

Ters yüz edilmiş gerçeklikle hakikat bulunur mu? Sanal salgına kendini kaptırmış Talut ile Calutu nasıl ayırır, dost ile düşmanını nasıl tanır, sahici ile sahteyi nasıl bilir?

Menfaati için dünyayı ateşe veren küresel kötülere nasıl bir ateşe atmalı ki orada arınsınlar? Fani ateşler buna cevap verir mi?

Saklı ateş iç derinliklerde, ab-ı hayat da öyle! Süleyman'ın (a.s.) Hüdhüdü ne haber getirmişti? Haberlere nasıl bakıyor, nasıl okuyoruz?

Salgında son durum, yangında son durum! Sanal durum paylaşımları!

Günde beş defa evin önünde akan nehirde temizlenenin içinde ve dışında kir kalır mı? Karıncaya dokunur, yeşile zarar verir, insanı üzer mi?

Akan suyu görmeyen, su ile yeterince arınmayan; salgını da yangını da iyi okuyamaz, hikmet devşiremez, yangın telalığı ile fitne ateşini çoğaltır.

Ateşler arasında gül devşirmek; rüya ile ve gerçekliğin gerçek yüzü ile olur. Yüzümüz nereye dönük ve bu yüzümüzle neye layıkız?

Cevabı uyananlar verir.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.