Hava Durumu

Ufka yolculuk kervanı

Yazının Giriş Tarihi: 28.01.2020 06:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.01.2020 06:50

Bir köşeye çekilip tenkit etmek veya temennide bulunmak kolay iş ve onu çok kimseler yapıyor; zor olanı az insanlar yapıyor; sahaya iniyor, hayatın içinde bir şeyler üretiyor, sosyal farkındalıkla bir şeylere çare olmaya çalışıyor.

Kimi de TV seyreder gibi seyrediyor; ne sözü var söylesin, ne de bir ameli var yapsın!

Bundandır kötülükler artıyor iyilikler azalıyor, edep eriyor edepsizlik çoğalıyor, fazilet geriliyor hazcılık yükseliyor; ahlaksızlık ahlak, haksızlık hak, namussuzluk namus oluyor; yaşadığımız toplumda, yaşadığımız ülkede, yaşadığımız dünyada!

Küçük heyecanlarını büyüten, heyecanlarını buluşturan ve birleştiren az insanlar karanlığa çakmak çakarlar; küçük bir ışık koskocaman karanlığa karşı büyük bir umuttur. Işıklar çoğalır, umutlar büyür; ufuk aydınlanmağa döner; devran böyle değişir, asır böyle hüsrandan kurtulur, beldeler böyle yeniden dirilir.

Zamana sözün olsun söyle, asra eylemin olsun gerçekleştir!

Kuru söz, sloganlaşan tekrar, sahih olmayan amel; bir şey değildir; bir derde deva, bir hastalığa şifa olamaz, olmadı, olamaz da!

Bu değişmezlik kaç defa tekrar etti ve daha ne kadar tekrar edecek?

Şevklerini büyüten, şevklerle buluşturanlar ufka şavk olmak isteyenler 7 yıldır yürüyorlar bu yolda ve bu yıl 8. adımı attılar; Adap.

İlk, orta, lise kategorisinde bilgi yarışması yapıyorlar, çocuklar gençler üzerinde farkındalık oluşturarak onlara ufka hazırlıyorlar.

Edep adap; ne kadar da ihtiyaç içindeyiz şimdi onlara. Edep olmayınca insan olunur mu? İnsan olmanın tacı O. O taç yoksa ne büyük bahtsızlık.

İster çok zengin ol ister çok yüksek makamlara gel ister çok meşhur ol ister çok başarılı ol; baht kapısı kapalı, ne işe yarar?

 Önce adap, önce edep, önce insan diğerleri sonra gelir, ilim bile.

Yarışma ve şartları ile daha fazla bilgi almak isteyen ufkayolculuk.com adresinden bilgi alabilir.

Şimdi heyecan oluşturmak, heyecanını büyütmek ve edep insanlarla buluşturmak zamanı; hazır kervan yola çıkmışken ona dahil olmak zamanı; yarın ufkun daha karanlık olması istenmiyor ve aydınlık ufuk isteniyorsa.

Tohum ekmeden kim hasat etmiş?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.