Hava Durumu

Tatil ajandası

Yazının Giriş Tarihi: 08.06.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.06.2021 06:30

Doğduğun diyarlarda dolaşmak, sokaklarını adımlamak, suyunu yudumlamak, havasını teneffüs etmek,hatıraları canlandırmak; bedene de ruha da iyi gelir. Sıla-i rahim ferahlık verir denmesi bundan olsa gerek.

Karşı dağlardan güneşin kızıllığını seyretmek; insanın içine doğan  eşsiz bir güzellik ve bu güzelliğe kuşların iştiraki ayrı bir coşkunluk...

Yeşil rüzgar eser sabah serinliğinde; içe diriltici nefes üfler her esişinde!Sükunu susturan horoz ötüşleri rüzgarın sesini yükseltir.

Selvi ağaçları ölümsüzlüğü ilanı gibi göğe yükselir mezarlıkta; küçücük tohum ölümle dirilir koca ağaç olur da; topraktan can toprağa düşünce neden dirilmez?Bunu düşünmeyen akla, fark etmeyen kalbe hayret; hayret ki ne hayret!

Dirilen her tohum kök derinliğinde ölümsüzlüğü dillendirir; insan ölümle nasıl yok olur?

Sıla-ı rahim düşünceyi derinleştirir, hissi safileştirir, bedene afiyet verir. Ömür bereketlenmesi böyle bir şey olmalı.

Tatil köylerinde görmek zordur böylesi güzellikleri. Baba ocağı, ana diyarı; kök ve meyvenin buluşması gibi bir bütünlük sağlar insan hayatına!

Nerden geldiğine unutturmaz; nereye gideceğini düşündürür. Yahya Kemal'in ifadesi ile "ölülerle birlikte" yaşama ufkuna taşır.

Şairin annesi, anne hükmünde vatanı, imparatorluğu yitirmesindeki derin hüzün onu böylesi bir halete sokmuş olabilir.

Tatil beldelerinde iştahla müşteri bekleyen turizmciler Yahya Kemal'i anlar ve anlatabilir mi?Çanakkale ruhu gezer mi o diyarlar da!

Açık menülü yüzme havuzlu oteller Selvi diker mi bahçelerine?Ya da Tanpınar'ın "Bursa da Zaman" şiirini okurlar mı? Eğlencede yeri mi bütün bunların!

Tatilde güneşe yanmak için, kendi beldende hakikat seyri için bakılır.Aynı güneşe iki ayrı bakış; güneşegözlüklü ve gözlüksüz bakış!

Gerçekte dünya ne vatanımız ne de tatil diyarı; bir gölgelik zamandan başka bir şey değil!

Bol değişkenli kıştan sonra yaza giriyoruz; tatil ajandasını hazırlayanlara küçük bir hatırlatma yapmak istedim. Rota  tayini sadece yazda değil, her güntazelenecek bir iş vesselam.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.