Hava Durumu

Söz cephesi

Yazının Giriş Tarihi: 12.06.2018 05:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.06.2018 05:33

Seçimin diğer bir yüzü slogan yarışı; kendini iyi ifade eden, seçmeni etkileyen slogan sandığı götürüyor. Buna müziği de eklemek lazım.

Asıl sözle başlıyor, sözle bitiyor siyaset; sözlerindeki etkileyicilik siyasetçiyi lider yapıyor!

Tayyip Bey şiir okuyarak hapse girdi ve şiir okuyarak, şiirimsi konuşarak milletin gönlüne girdi; liderliği tartışılıyor mu, siyasi arenada onun gibi lider var mı?

Bütün şairler lider değildir elbet. Lider siyasetçilerin sözü ustalıklakullanması, halkın gönlüne gidecek sözleribulması; seçimin seyrini baştan belli eder.

İktidar partisinin geçmiş sloganlarısıralamadığında sözdeki başarısı sandığa yansıdığıgörülecektir. Söz un icraata yansıdığınıgördü ki millet 15 yıldır iktidardan indirmedi!

Şimdi başkan seçiliyor durum biraz değişik! Bu sloganlar ve geçmişteki icraatlar Recep beyi ilk turda başkanlık koltuğuna oturtacak mı?

İlk tur başarısız olursa ikinci turda oy patlaması da olabilir veya tersi de! Bilmeceyi millet çözecek!

Rakiplerinin zayıflığı, sloganların etkisizliği Erdoğan'ı önde götürüyor. Bayram sonrası kararsızların kararı ile durum daha belirgin olacak; şu an seçimin galibi net belli değil gibi.

50'de Demokrat Parti bir söz söyledi; "Yeter Söz Milletin". O söz de sürüyor, Demokrat Parti de devam ediyor! Çünkü sözün sahibi millet; partinin tabelası değişti, liderleri değişti; Demokrat Parti ve Menderes yaşıyor! Onu idam edenler öldü, CHP'yi millet sandıkta idam etti.

Evet söz cephesinde değişen pek fazla bir şey yok; devam ediyor, isimler, resimler değiyor sadece.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.