Hava Durumu

Son viraj

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2022 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2022 02:33

Çanakkale geçilir; geçtik de Balkanları yurt edindik, Viyana kapılarına kadar dayandık. Şimdi yine geçiyoruz; dünyanın sayılı köprülerini yaparak!

Cumhuriyetin 100. Yılındı TOG yerli araba ile köprü üzerinden geçecek bu sefer Viyana kapılarının ötesine, hatta Atlantik ötesine geçerek kıtları dolaşacağız inşallah.

Viyana’da kahve molası! İlk varışımızda kahve çuvallarını bırakarak geri gelmiştik! Şimdi onlar bize kahve satıyor; ne var ki Türk kahvesi yeniden revaçta.

İHA-SİHA'larımız da öyle! Savunma Sanayimiz dünyada ses getiriyor; savaşların seyrini değiştiriyor!

Demek bizden bir şey olurmuş, biz bir şeyler yapabilirmişiz!

Daha yeni başladık desek yeridir; dünyada yeniden Türk kahvesi!

Artık savaşlar çok yönlü ve karmaşık; her yönde başarılı olmak zorundayız; kültür savaşları sessiz ama derinden devam ediyor.

Bir zamanlar üç kıta ondan fazla millet, üç din bir arada yaşama kültürünü üretmiş de sulh denizi olmuştuk dünyada. Tecrübemizi yeniden hatırlama demindeyiz.

Dışarda olan beyinlerimiz yeniden ülküsüne ülkesine döndüğünde, dünyanın akışı kısa sürede değişileceği aşikâr. Kendi uçağımızı yapıyoruz, yaptık; şimdi gönül coğrafyasında uçma zamanı.

Rusya- Ukrayna Savaşında bile yardım elimiz Ukraynalı sivillere ulaştı. Zaten çok zamandır elimiz Afrika içlerinde Asya uzaklarında.

Zalime SİHA, mazluma ekmek!

Bir yandan var edici köklerimize inerken, diğer yandan da ufka uzandığımızın işaretleri bunlar. İki geçişli köprüden yeniden geçiyoruz; Çanakkale’den birinci geçiş fetih, ikinci geçiş teknoloji ile ilimle fenle...

Hüzün duruş ve direniş Çanakkale Savaşı ruhuyla...

Bu ruhu yitirmediğimiz müddetçe dünyaya köprü atışımız devam edecek...

Bir Rus tarihçisi öyle diyor; “Osmanlı ölmedi, durduruldu”. Gün bunu doğruluyor; eğer tümsekteki tekerliğe bir şey olmazsa yarın daha iyi olacak gibi.

3 günde 3 ayda 3 yılda dünya değişir; Yeter ki var edici köklerimize çabuk erişelim. Yaşlı dünyanın tahammülü azaldı zira.

Ukraynalı, Filistinli, Afganistanlı çocukların umut duaları dünyayı tersine çevirebilir; bir bakmışsınız Karun'u toprak yutmuş, Firavun'u su boğmuş!

Dünya köprüden önceki son virajda vesselam.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.