Hava Durumu

Sıhhate açılmak

Yazının Giriş Tarihi: 12.10.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.10.2021 07:30

Bazen geçmişe sığınır teselli arar, bazen geleceğe uzanır umut devşiririz. Gün sıkınca kaçacak yer arar, bir dostun sohbetiyle serinlemek isteriz. Başka mekanlar, başka insanlar da kaçışın başka şekilleri!

Doğduğu diyara gitmek, büyüdüğü evin nefesini hissetmek, çocukluk arkadaşlarını görmek, oyun oynadığı sokakları adımlamak, tarlalarda gezmek, zeytin ağaçlarını dokunmak, mezarlıkları ziyaret etmek... Sıhhate medar şeyler.

Hastaneye gitmek, hasta yüzleri görmek, hüzün insanlarla karşılaşmak, acziyetini hissetmek, faniliği tekrar idrak etmek, dünya zevklerinden biraz olsun uzaklaşmak... Başka sıhhat penceresi!

Bir kitapçıda edebiyat konuşmak, düşünce etrafında daire çizmek, kısa okumalar yapmak... Bir başka sıhhat dem!

Küçük tabureli çay ocağında çay içmek, simit yemek, günceli konuşmak, sufi sohbetler yapmak, akan insan manzaralını seyretmek, ezan dinlemek, camiye gitmek... Yine sıhhat anlar!

Şehri yalnız gezmek, kalabalıklarda kaybolmak, içinde çoğalmak, hatıra katmanlarında dolaşmak, gelen bir telefonla yürüyüş çizgisinin değiştirmek, bir başka arkadaşla ziyaretlere başlamak... Sıhhatin başka yüzü!

Toplu taşıma araçlarında kitap okumak, akıllı telefonda okumalarını takip etmek, pencereden dışarı seyretmek, trafiğe aldırış etmemek, munis olmayan yüzlere bakmamak, kedileri sevmek, satıcılardan mendil almak, market içinde avarece dolaşmak... Sıhhatin renklerinden!

Siyasete fazlaca girmemek, hamaset ve hamakat insanlarla fazla bir arada olmamak, olumsuz konuşan kötümserlik yayanlara itibar etmemek, mümkün olduğunca onlardan uzak olmak, yalnızlığı sevmek... Sıhhatini sevenle için!

Prensip sahibi olmak, güzel insanlarla bir arada olmak, akan su temiz olur misali fikren de akış ve arayış içinde olmak, taassupta boğulmamak, takip ettiği yazar ve kitapların olması, kahve içmek... Sıhhat adımlar!

Nefsin ve çevrenin esiri olmaktan mümkünce kaçınmak, içinde bir dünya kurmak bir evren inşa etmek, mahrem bir alan oluşturmak, dinlemeyi sevmek... Sıhhatini sevenler için!

Koskoca kainat, koskoca dünya küçücük insan; bütün bunlar ne anlama gelir sorusu peşinde yürümek ve hakikate erişmek; aklın, kalbin, vücudun sıhhatini iyi gelir, geçmişin ve geleceğin perdelerini anda açar vesselam.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.