Hava Durumu

Seçim devam ediyor

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2019 07:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2019 07:00

Seçimle geçimle geçiyor ömürler; tercihler bir sonraki akışı belirliyor. Her dört beş yılda bir olmuyor seçimler, tercihler; günde birkaç defa değişim gösterdiği oluyor.

Hevanın aldatıcılığı ile boş şeylerle mi avunulacak, aklın rehberliğinde kabiliyetlerin inkişafı için mi gayret gösterilecek?

Kapitalizmin oyuncağı konfora, lükse mi kanılacak, insanın üreten ve tüketen gibi dar kalıplardan öte kâinat üstü bir varlık olduğu fikri üzerinde mi düşünülecek?

Parti mi önce ülke mi? Irk mı önde gelir insan olma mı?

Düşmanların âdeti ile onlara benzemek asıl savaşı kaybediş değil midir?

Kültür derinliklerine ne kadar inebiliyor, var edici köklere ne kadar erişebiliyoruz? Rüzgârın önünde çöp misali savruluyor muyuz?

Eğitim sistemimizle ne verebiliyoruz nesillere? Çoğaltılabilecek sorulara, sorunlara çözüm adına zamanı iyi kullanabiliyor muyuz?

Senin parti benim parti; senin takım benim takımdan öte bir şeylerin acısını hissediyor, fikri cehd gösteriyorsak varlık yolunda; beka adına bir şeyler yapıyoruzdur.

Çok seçimler gördük, çok da göreceğiz inşaallah; geleceği inşa adına dar kalıpları, günü geçmiş ideolojileri bırakıp; derinliğini şeffaflıktan alan şefkatli bir devleti kurmalı değil miyiz ve bundan kim rahatsızlık duyar?

Dâhili ve harici düşmanlar hariç kimse zarar görmez bu durumdan. Onlar da ifsat adına, zihinleri çelme adına yapmadıkları oyunlar yok; sureti hakdan görünüp türlü türlü dolap çeviriyor, bir kısım safdilleri, muhakeme noksanlığı olanları kandırmıyor değiller!

Bu bağlamda beka sorunu yok demek safdillik olur. Bu topraklarda yaşamak beka sorununu başta beraberinde getirir. Mesele böyle bu bir sorunu topyekûn çözmeye çalışıyor muyuz veya yaşadığımız müddetçe bu sorunla beraber olacağımız gerçekliğinin farkında mıyız?

Yok demek rehavet getirir, bunu seçimden seçime dillendirmek de rehavetin başka bir şekli değil midir? Terör, ekonomik sıkıntılar, çevre kirliliği, tüketim çılgınlığı, insani değerlerin erimesi; evet her ferdin, ülkenin, dünyanın beka sorunu vardır.

Seçimlerde daha canlı hatırlanan bu gerçeklik, sandık kapandığında da aynı canlılığını korumalı. Günlük tercihlerimiz, anlık seçimlerimiz soğandan, patatesten öte hedefler içermeli; çağ kapayıp çağ açan neslin evlatlarına yakışan da budur.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.