Hava Durumu

Risk döngüsü

Yazının Giriş Tarihi: 29.03.2022 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2022 04:26

Hayat risk üzere akıyor; hasta olur muyuz, işimizi kaybeder miyiz, kuraklık olur mu, savaş çıkar mı? Ne olacak bu çocuğun hali? Arkadaşlarımla aram bozulur mu, komşularla kötü olur muyum?

Rusya- Ukrayna Savaşı büyür de dünya savaşına dönüşür mü diye burkuluyor; fiyat artışları devam eder de fakirleşir miyiz diye endişe ediyoruz...Virüs benzeri salgın tehlikesi bütün bütün geçmiş de değil!

Dünya dönüyor; köşeli değil yuvarlak da değil, elips. O elipstik mevsimleri netice veriyor; İnsan iç dünyası da bundan farklı değil. Risk kıvrımlar, endişe kavrulmalar, korku kaçışlar; onda saklı nice cevheri ortaya çıkardığı gibi aynı zamanda terbiye ediyor.

O terbiye ki insanı haddini bildiriyor; hırsını gemliyor, kinini frenliyor, ölümlü olduğunu hatırlatıyor. Fertler terbiye olduğu gibi toplumlar da terbiye oluyor.İnsan başıboş bırakılmış değil, hayat da oyuncak değil. Rızkın risk içinde saklı olması, çok dertlere giriftar olması hep bunun hatırlatıyor.

İnsan çok kere unutuyor bunu; doğa olayları diyor, tesadüfe veriyor, gafletin kör kuyularını mesken tutuyor!Kendi bir şey yaptı mı övünüyor da övünüyor, kibir kabarmalarla sataşmaya başlıyor! Savaşlar çıkarıyor, mikroplar yayıyor, ifsatlar saçıyor.

Ne ki aczini yenemiyor, fakrını bertaraf edemiyor, risk sarmalından çıkamıyor. Yağmuru yağdıramıyor, tohumu çatlatamıyor, ölümü öldüremiyor.Dara düşünce geçsin diye yalvardıkça yalvarıyor; geçince de kendini veriyor bu durumu, tekrar tekebbüre başlıyor.

Şükür bu yıl yağmurlar iyi yağdı diyenimiz ne kadar var? Bayrağı ekmeği suyu fark eden, hamd eden, yine aynı şekilde!Yine de kuraklık tehlikesi bitmiş değil, bayrağın dalgalanması, ekmeği suyu devamlı bulmamız da! Risk döngüsü devam ediyor vesselam.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.