Hava Durumu

Pervasızlığa tepki

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2020 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2020 07:30

Duayı hafife almak; gönül çoraklığı, zihin kuraklığı, medeniyet susuzluğu, insanlıktan kopmuşluk, insaniyetten uzaklaşmışlık hali. Gel gör ki bu uzak insanlar uzak değil bize!

Aynı coğrafyayı paylaşıyor olmak, aynı ülke çatısında olmak; aynı insan olmak, aynı medeniyet çeşmesinden içmek, aynı manevi iklimi teneffüs etmek anlamına gelmiyor; farklı eğilimler, farklı bakışlar, değişik inançların, hatta inançsızlığın olması normal.

Norm dışı olan; saygısızlık, küçümsemek, hatta hakaret etmek. Hürmetsizlik eden gerçekte hürmetsiz yanını dışa vurmuş oluyor; karakter bozukluğu, zihin karanlığı, kalp karalığını yansıtıyor.

İnsan olma insaniyetine ermek öyle kolay değil; haşarat-ı muzırra seviyesine düşmemek için mücahede ve mücadele gerekiyor.

Kötü düşüncelere, saygısız tavırlara karşı durmak, gücünce mücadele etmek; güzelliği yaşayarak göstermek; toplumun, ülkenin, dünyanın ayakta durması için güzel insanların yapması gereken güzel davranışlar.

O güzellik gösterilmezse kötüler hükmeder kötülük hükümran olur; gül bahçesi muzır haşerelerin istilasına uğrar.

Ahlak buharlaşır, haya uçar gider; bu kuraklıkta ne yetişir, bu kıtlıkta ne büyür?

Zakkum bitkileri!

Zakkum zıkkımlanan dışarı gül kokusu verecek değil ya! Haliyle karnındakini boşaltır!

Karın ağrısı olanlar zaman zaman içini boşaltıyor; insan olma yükünü taşımak onlara ağır geliyor!

Birkaç yüzyıllık medeniyet çoraklaşmasının neticesi bu zakkum bitkiler. Başka medeniyet tarlasında beslenip ülkemiz toprağını kirleten otlardan temizlenmek; varlık devamımız için yapılması gerekli bir temizlik!

Maske mesafe asıl bu zihniyet için gerekli!

Edep dışı hal, hürmetsiz tavır, saygısız davranışa mesafe koymak tepkinin ilk hafif şekli; sonrasında fikri ve zihni maske kullanmak ikinci bir adım; karantinaya almak son hamle!

Görmezlikten gelinmez insanlık çöküşünü görünür tepki vermek; insan yanımızı yaşatmak için yapmamız gerekli dikleniş.

Yeterli duruş ve dikleniş verilmediğinden pervasızlık bu seviyeye geldi; daha öteye gitmemesi için güzelliği yaşayarak yaygınlaştırmak; bugün yaşayan bizlerin yarınlar için vazifesi.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.