Hava Durumu

Mısır'a Aziz olmak

Yazının Giriş Tarihi: 21.06.2022 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.06.2022 02:31

Bundan 14-15 yıl öncesinde ev kiraları o kadar düşmüştü ki ev sahipleri kiracılarına aman çıkmayın der gibiydiler! Artma bir yana indirim bile yapıyordular!

Şimdi nasıl?

O günleri ne çabuk unuttuk bu günleri de hep böyle gidecek zannediyoruz. 99 deprem sonrası konut fiyatları dibe vurmuştu şimdi çıvdıkça çıvıyor!

Sahi hangisi sahici?

2 yılın ne denli önemli olduğunu salgın sonrası daha iyi anladık; gelecek 2 yıl da başımıza neler gelecek meçhul! Neye sevinecek neye üzüleceğiz?

Böyle böyle gölgeler diyarından geçeceğiz; istemediğimiz şeyler başımıza daha çok gelecek! Başlayan akış bir gün sonlanacak!

Sonuç?

Dairem şu kadar prim yaptı, arabam bu kadar değerlendi; bu kadar ucuz mu hayat, bu kadar değersiz mi ömür?

Gerçekte ne sevilmeye değer ne de üzülmeye değer şeylere çok seviniyor veya çok üzülüyoruz; sonuçta çok zaman duvara tosluyoruz!

Beşer olarak eve ve bineğe ihtiyacımız var; insan yönümüzün ihtiyaçları bunlardan çok daha yüksek ve yüce! Araçları putlaştırmak ve putları çoğaltmak; kapital dünyanın insanı esir eden yanı!

Dört yönden gelen saldırıları defetmeye çalışmak; ihtiyaçları asgariye indirmek ve makul ölçülerde karşılamak; beşer değil insan yönünü çıkarma gayretidir.

Bugünler de geçer!

Acısıyla tatlısıyla geçen daha önceki günler gibi. Mühim olan bu geçen günlerde insani yönümüzü yükseltiyor muyuz yoksa beşeriyetimize esir mi oluyoruz?

Kazancımız ne?

Yusuf'u kuyuya atanlar ve esir pazarında az pahaya satanlar ne kazandı? Sonuçta Yusuf Mısır'a Aziz oldu.

Onun gittiği yolu takip etmekle kendi Mısır'ımızda Aziz oluruz değilse de zillete düşeriz!

Bu hakikat kaç defa doğrulandı; görülmediği ve iyi anlaşılmadığı için tekrar edip duruyor. Dövizdi krizdi salgındı derken akışta kayboluyor hakikat cevheri; gören görüyor görmeyen pul zannedip satıyor!

Ömürde daire kazanılır kaybedilir, para da öyle. Geçen ömür hiç bir şey ile geri gelmez.

Yusuf’un gömleği arkadan yırtılmıştı; bugünün Yusuflarına çok şeyler söylüyor bu durum. Yusuf esir pazarında satıldı ama nefsine esir olmadı, ecri de büyük oldu.

Yedi semiz inek ne demek?

Yaşadığımız devri iyi anlamak için Yusuf suresini iyi okumamız gerekiyor. Semboller neyi hatırlatıyor, onlardan ne hikmet dersler çıkarır da insan yönümüzü yükseltebiliriz?

Kafamızı gönlümüzü vaktimizi bu yöne kaydırdığımızda kazancımız büyük olacak kendi Mısır''ımıza Aziz olacağız inşaallah.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.