Hava Durumu

Meçhul gemi

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2021 06:30

Salgın sonrası ilginç bir kış geçirdik; bahar ve kışı beraber yaşadık desek yeridir. Yenimizi bir gevşettik bir sıktık; çok üşüdüğümüz de oldu, yaza yaklaşan sıcaklıkla gevşediğimizde...

Buzullar ne zamandır eriyor, uzmanlar iklim değişikliklerinden dem vuruyor; ozon tabakası diyor, tatlı suyun azalması diyor, bitki örtüsü değişikliği diyor,  diyor da diyor!

Kim takar, çevreye kirletmeye devam! Dünya iki canavarın arasına sıkıştı kaldı; bir yanda üretim canavarı Çin, diğer yanda tüketim canavarı ABD. Kaynaklar bu canavarlara dayanabilir, buzullar yerinde durur, virüsler hareketsiz bekler mi?

Tüketim salgını sarmış bir kere, dur durak bilmeden gidiyor, sonu ne; tükeniş! Gezegen stop! Paralar altınlar borsalar tahviller neye yarar bu sondan sonra; kuru bir saman olur savrulur gider.

Kim koşturur samanın peşinden; insanlık bu derece bir düşüş yaşadı mı ki? Kör hissiyatın kurbanı olup kendi kazdığı çukura düşmek; aydınlama çağının sonu, tarihin bitişi bu olmalı.

Yaşlı dünya ifsat ve kan dökücülüğe ne kadar dayanır? Aklını yitirmiş, kalbini bitirmiş, ruhunu uçurmuş dünya, yaşanılır olmaktan uzaktır artık; ölüm sekaratı ile inliyordur!

Dünya kaç kış kaç bahar yaşadı kim bilir; kaç aziz, kaç zelil geçti üzerinden; Habil Kabille başlayan zincir, Musa Firavunla devam etti, evren stop değinceye kadar devam edecek bu akış.

Bu akışın manası insanın içinde gizli; oku önce kendini oku, kışı oku, virüsü oku, canavarları oku, çiçekleri oku, buzulların erimesini oku, yıldızları yıldız ötesini oku; tüketimi bırakabilirsen okursun, hazcılığı bırakabilirsen okursun, düşüncesizliği bırakabilirsen okursun, aklını kiraya vermeyi bırakırsan okursun, kalbini satmamışsan okursun, ruhunu esir etmemişsen okursun!

Okuryazar istemiyor dünyaya hâkim sistem; dünyayı programlamış; sizin adınıza düşünür, neyi yiyeceğinizi, neyi giyeceğinizi tespit eder, neyi üzüleceğinizi neye sevineceğinizi belirler, neden korkacağınızı tayin eder, siz sadece seyredinder!

Virüs var evden çıkmayın!Sizi aşılacağım!

İnsanlığın aşacağı o kadar dağ var ki!

Çin'i güneyden kuşatacağım derken o da gemiyi kuzeyden geçirdi, hadi bakalım? Kışta mıyız, yoksa bahara yelken mi açıyoruz? Google'ye sormalı!

Kurak kış derken hamdolsun yağmur da yağdı kar da, önümüz bahar; nasıl bir yaz yaşayacağımız meçhul; içimizdeki meçhul gemiyi keşfetmedikçe rahat huzur yok vesselam. 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.