Hava Durumu

Kuşları öldürmek

Yazının Giriş Tarihi: 05.01.2021 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.01.2021 06:30

Yılbaşı akşamı hindi yenmesini hindi katliamı mı diyeceğiz, ya gecede havai fişekten ölen binlerce kuşa? Ne diye öldü onca kuş; adı ne bu öldürüşün? Neyin kutlayışı bu?

Çinlilerin Doğu Türkistan'da, İsrail'in Filistin'de yaptığı kuş katliamı kadar tepki topluyor mu insanlık dünyasında? Hayvan Severlermiş! İnsan sever yok mu bu dünyada; tok bir ses çıkarsında da zalimler ürksün!

Hangi dünya bu sesi çıkaracak? Karabatağı döndürüp döndürüp gösterenler ABD'nin Irak'ta yaptığını neden göstermez, Filistin'den ölen çocukları neden göstermez, keza Suriye'de.

Yeni yılda barış gelsinmiş! Barış ne diye gelsin, nasıl gelsin; sahtekârlığın, ikiyüzlülüğün hatta çok yüzlülüğün hüküm sürdüğü dünyaya!

Laf ü güzaf, demokrasi teraneleri, cilalı cümleler, süslü sözler; iki dünya savaşı hangi kıtada, kimler arasında oldu; nazarınızda kuş kadar değeri var mı idi o öldürdüğünüz insanların?

Ebabil kuşları değildi tayyareleriniz bomba yağdırırken; zülüm göğe yükseliyordu zalim kanatlarınızla. Barışın yanında adalet; adaletinizin ne olduğu gördü dünya, barışınızın ne olduğunu gördüğü gibi!

Onların barışı da adaleti de kendi güçleri; kuş ya da insan eşit nazarlarında; kuşu katleden zihniyet insanı da katleder, adaleti de barışı da!

Yaşanabilir bir dünya nasıl olur bu kafa ile? Türkistanlı, Filistinli, Suriyeli, v.d çocuklar gülmedikçe dünya barışla gülmez, adaletle yaşanabilirliğini sürdüremez.

Maskeli dünya insanlığı teslim aldı; kibir kiri ile kirletildi kalpler; düşmanını tanıyamaz halde. Ne diyordu Alia; "asıl düşmanın adetlerini benzeyince savaş kaybedilir"

Son nefer, son insan son karınca kalıncaya kadar mücadeleye devam; hindiyi o gece yememek, ağacı o akşam süslememek bile o zihniyete dikleniştir; çoğaltılır diklenişler bütünleştiğinde menfaat için diz çöken firavun misali çöker bu zihniyet.

Savaşmak için illa top tüfek füze gerekmez; önce zihinde başlar, kalpte sürdürülür sonra hayata taşınır; onlara benzememek hayatın mihverine yerleşir, insanlığı zulüm tufanından kurtarmak gayesi Nuh'un gemisi gösterilmekle gerçekleştirilir.

İlim, fen, sanat onların malı değil insanlığın ortak mirası bu ayrı tutulmalı. Hem insaniyet medeniyetine erişmiş insanlara ne diyebiliriz ki?

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.