Hava Durumu

Küresel sarsılma

Yazının Giriş Tarihi: 10.03.2020 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.03.2020 06:00

Virüs depremi artçı sarsıntıları ile kürselliği zorluyor; insan kazdığı çukura kendisi mi düşüyor? Sorduruyor kim güçlü ve gücün mekânı var mı? Dev asa şirketler, güçlü silahlarla donanmış, ekonomisi sağlam ülkeler; gerçekte öyle mi yoksa hepsi sanal ve sahte mi?

İnsanın varlık sorunu; var oluşunu çözmedikçe hep var olacak. Bazen bir virüs, bazen su, bazen toprak, bazen ses; helak olan ümmetler; geçmişten bugüne neyi haber veriyor? Bilgi bombardımanında kafası karışık, fikri bulanık, kalbi karanlık insan; acizliğini görür, kusurunu fark eder, noksanlığını idrak eder; eşya ve hadiseler üzerinden hakikat arayışına girer, adalet ve iyimserliğe bürünür mü?

Hal ü âlem dünya seyrini görünce ümit ve iyimserlik hislerimiz yükselmiyor. Dünyanın akıl sağlığı, ruh sağlığı, kalp sağlığı iyi olsun ki vicdan iyi çalışsın; evet temenni, öteye çok şey geçmiyor!

Akreplerin kıskacında ne kadar iyi olunur? Moğollar ve haclı orduları kol kola girmiş dünyayı tarumar ediyor; ne mekâna hürmetleri var, ne zamana, ne de insana!

Bildikleri fitne, öldürmek ve sömürmek. İnsanlığın kanına giren sinsi virüs; tarihi de tabiatı da insanın tabiatını da bozuyor.

Kirli dünya dezenfekte edilmeyi bekliyor; uyumuş, avutulmuş, ayartılmış insandan bu beklenir mi? Hayat ve hukukunu kazanmak ve muhafaza etmek istiyorsa uyanmalı ve deli gömleğini yırtmalı değil mi?

Virüs de bir senaryo mu? Komplo dünyası virüse mi sarıldı?

Dünyayı sanallaştıranlara sahici bir virüs girdiğinde o dünya başlarına yıkılmaz mı? Bu çok mu uzak? Sanallaşma aynı zamanda kırılganlığı da arttırdı; göçler, fikri dalgalanmalar, zihni akışlar; bir sabah bakmışsınız Karunlar yok, Hamanlar yok, Firavunlar yok!

Her şey hızlaştı, hızın dışına çıkmak zor; virüs bir o kıtada, bir bu kıtada, bir o ülkede bir bu ülkede. Avrupa yakın gelecekte göçmenlerin çoğunlukta yaşadığı bir kıta ve Avrupalılar azınlıkta ve esir olur mu, keza Amerika!

Rüzgâr bir esmeye görsün Çin ü Maçin'i yerle bir olur. Geçmişte o rüzgârlar çok esti; ibret aklını kullananlar için, kullanmayanlara aynı kareler devam eder durur. 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.