Hava Durumu

Küresel köyde şifre

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.04.2021 07:30

Şifreler bizi deşifre ediyor; ne kadar çok şifre o kadar açık verme. Hükmediciler güya koruyor; gerçekte mahremiyeti zedeliyor, izliyor, kayıt ediyor, takip ediyor! Kaçış var mı?

Dijital dünyanın mahremiyeti yok; şifre şifresizlik! Sanal rüzgârlar şerefi de zilleti de getirebiliyor; seçimler yönlendiriliyor, ihtilallar hortlatılıyor.

İmgeler rüzgârı ile algılar kuşatılıyor; neredeyse beyaz siyah, siyah beyaz deniyor dünyaya egemen güçlerce. Güç parmak uçlarında; bilgi virüs gibi aynı anda bütün dünyada!

Doğruluğunu kim ne kadar araştırıyor; kabul ve ret etmede acele etmiyor. Azlar hikmetsizlik erozyonundan kendini kurtarabiliyor.

Sanalda toplatılan insanları kontrol etmek ve yönlendirmek daha kolay; bu durum iyiye yönlendirildiğinde iyi, kötüye kullanıldığında kötü; Çift taraflı keskin bıçak gibi.

Milyonlarca kişinin bilgileri çalındı haberi vardı geçende. Hani şifre vardı? Gerçekte çalındı mı çalındı süsü mü verildi; bu bilgiler nerede ne zaman kime karşı kullanılacak?

Bir kredi kartı numarası almak için kaç numaramızı Atlantik ötesine deşifre ediyoruz? Kapı numaramız, TC no, dayımızın soyadı; sonra şifre? Şifre mi kaldı; şurada şunu aldı, burada bunu aldı, adım adım takip.

Virüs gibi kredi kartları bütün dünyada yaygın; ne tesadüf! Sosyal medya dedikleri hesapların sınırı var mı? Şunu programı indir çok şeye yarıyor hem de bedava; sadece telefona erişmeme izin ver! Şifre koysan ne olur koymasan ne olur!

Sesimiz dinleniyor, görüntülü takip ediliyoruz, bilgilerimizi zaten kendimiz verdik; güvenlik kodu vs kendi aramızda lakırdı.

Küresel köyde şifre yok, deşifre var vesselam.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.