Hava Durumu

Kürenin kararsızlığı

Yazının Giriş Tarihi: 31.10.2017 06:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.10.2017 06:04

ABD başkanı ile küre önünde yan yana duran Suud Kralını bir müddet sonra gösterişli bir şekilde Rusya'ya gidişini düşünmüş de anlam verememiştim. Dünya bu kadar hızlı dönüyor, küre bu kadar değişiyor, ittifaklar bu kadar kısa sürüyor, sözler bu kadar savruluyor muydu?

   Uludağ Üniversitesi'nde düzenlen " Uluslararası İlişkiler Kongresinde" sorunun cevabını aldım. Kongrenin açılış töreninde konuşan Rektör Prof Dr. Yusuf Ulcay: "Zenginliğin paylaşımı noktasında birbirine zıt bildiğimiz ülkeler müttefik, yakın ilişkiler içerisinde olduğunu düşündüğümüz devletler de hasım konumuna gelebiliyor. Bu manzara bizlere biz kez daha göstermektedir ki devletlerarası ilişkilerde dostluklar değil menfaatler belirli olmaktadır. Çıkar hesapları ile karışıklıklar çıkartılarak yangın yerine döndürülen ülkelerde adını bile yeni duyduğumuz terör örgütleri üzerinden bir mücadele yürütülüyor."

   Kralın, kürenin bir o başında bir bu başında mekik dokuyor olması böylesi bir dünyada var olma mücadelesi vermesinden olmalı!

   Evet, dünya durmuyor dönüyor, dünya siyasetinin ekseni de menfaat üzere dönüyor. Örgütler üzerinden örtülü oynanan savaş oyunu enerji dalgalanmalarıyla nerede duracağı belli olmayan bir kasırgaya dönüşüyor.

   ABD kasırgası boş bir kasırga değil! Kiminle ne ittifak yaptığı, kimi dost, kimi düşman gördüğü belli değil. Sözde müttefikiz gizliden çatışıyoruz!

   Suriye kazanı, kızgın Ortadoğu kazanını daha da kızdırdı; Arap baharı Arapları kızartmaktan başka ne yaptı? Hangi örgütlere kim ne ihale etti, karşılığında ne aldılar?

   Amerika'yı kasıp kavuran kasırga biraz daha hızlansa idi ABD diye bir ülke kalır mıydı? CİA, Pentagon, Beyaz Saray, FBI vs bildiğimiz bilmediğimiz kurumları birimleri bilmem ne aileleri bilmen ne örgütleri ne yapardı bu yok oluş savruluşunda?

   Dünyada esen fitne rüzgârları elbet bir gün seyrini tamamlar çıktığı yeri yakalar ve yakar. Dünya Kralı olduğunu zanneden zavallılar bir bakmışsınız; yokluğun uçurumunda dibe doğru iniyorlar.

  Evet, yerküre düz değil; günler de sabit değil döndürülüyor, hadiseler de bu yönün dışında değil. Zıtlıklar ittifakıyla akan seyir, başka bir seyrin akışında kaybolacağı sürprizi; dünyanın kapısını her an çalabilir!

   Bakışı kendimize çevirip, sözü Sayın Ulcay' a bırakalım:

" Jeopolitik olarak Türkiye kadar hassas konumda olan dünyada çok az ülke var. Bunu doğru anlayabilmek ve sahnelenmek istenen oyunları okuyabilmek, daha güçlü bir gelecek inşa edebilmek adına büyük önem taşıyor. Karanlık odaklar tarından düzenlenen terör eylemleriyle ülkemizin uluslar arası itibarı ve güvenirlik algısı zedelenmek isteniyor. Güney sınırımızda bir terör koridoru oluşturma girişimleri var."

Not; Bypass ameliyatı olan Sayın Yusuf Ulcay Bey'e geçmiş olsun der, Allah'tan acil şifalar dilerim.

  

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.