Hava Durumu

Kumbaraya bakmak

Yazının Giriş Tarihi: 08.01.2019 07:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.01.2019 07:17

Kumbaraya ne atılırsa açıldığında odan başka bir şey bulunmaz. Dua edilse de,  başka bir şey yapılsa da değişen bir şey olmaz, ekilen biçilir, hasat edilen ambara konur.

İki kere iki ne yapar sorusu sorulur bazen; cevabı üzerinden konu berraklaştırmak istenir. Felsefelik bir durum var mıdır; yine sosyolojik, keza psikolojik!

Kumbara bir gün dolar veya kullanım süresi dolmuştur, açılır, gizliden atılanlar da görülür, yapmadım dedikleri de açığa çıkar, şöyle yapmıştım söylemleri eylemleri deşifre olur!

Buğday eken hiç arpa hasadı yapmış mıdır? Elma diktim de ceviz çıktı olmuş mudur?

Bir şehrin görüntüsü o şehrin insanlarının kumbaraya attıklarının görüntüsüdür, başka ne olacaktır? Eski eserler eski insanların kumbarası, yeni görüntü yaşayanların kumbaraya attıklarıdır.

Şikâyet kolay iş, kendinden kaçış, kendini temize çıkarma arayışı! Hele başkasını suçlamaktan başka bir şey yapmamak; birinci derecede şehri yönetenler bunu yaparsa, ne demeli buna?!

Ömrün sonuna gelmiş bir ferdin mümkün olsa işlediklerinin, yapa geldiklerinin kumbarası açılsa, niyetlerinin derinliği görülse ne olurdu?

Kişinin kendini kandırması, kendine ettiği kötülükler kadar ürkütücü ne olabilir?

Çevre kirliliği; bunu bu çevrede yaşayanlardan başka kim yaptı? Suçlu uzayda yaşamıyor. Ozon tabakası deliniyor, buzullar eriyormuş; Mars'ın komplosu değil bu!

Marketlerde yeni poşet uygulaması kumbaraya atılan petleri biraz olsun frenlemek, o da para zoru ile oluyor!

Yanlış hatırlamıyorsam okyanuslarda 8 trilyon pet birikmiş, insanın kumbaraya attığının net örneği; bu diyarda nasıl birileri yaşıyor sorusunun açık cevabı; kendilerine ve birbirlerine düşman insanların!

Azlar hariç, o azlarla dönüyor dünya zembereği.

Her günde, ayda yılda, anda kendi kumbarasını bakabilen bahtiyarlar, o azlar yolunda adım atan azizlerdir.

Zevk budalası olmuş kibir kokanların dünyasına karşı duruş, o dünyayı ayağının altına alış ve yokluğun kalesine vuruş...

Her akşam kumbarayı açan ve temizleyen, yarına temiz kumbara ile başlayan; okyanusta yaşayan balıklara yem atmasa da pet atmayan insandır, insan olmak isteyen insandır, baş göz üstüne.

Paralı poşet uyugulaması; kapalı alanda sigara yasağı, KDV fişi gibi tutacak gibi görünüyor. İşin ucunda para gibi ceza olunca tutuyor!

Demek kumbarada para ağır basıyor.

Ataevlerde, kentsel dönüşüm olan yerlerde şöyle bir dolaşıverin, sadece seyredin; kumbarada ne olduğunu göreceksiniz.

Kim suçlu?

Pandoranın kutusu açıldığında görülecek.

       

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.