Hava Durumu

Kekik mi, zeytin yaprağı mı?

Yazının Giriş Tarihi: 08.12.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2020 06:30

Kekik geçti sıra zeytin yaprağında; için efendim; şuna iyi gelir buna iyi gelir, sıralanan faydalar, buyrulan tavsiyeler... Paylaşın herkes faydalansın! Duymadık kalmasın içmedik olmasın şifa bulmayan kimse olmasın!

Bu kadar kolay, bu kadar basit! Zayıflama otları şimdi kenarda durun; virüsle savaşımız var, sonra yine size döneriz!

Biri bir otun faydalarını kafadan yazsa altına bir isim karalasa önüne de Prof. Dr. kondursa kaç kişi böyle biri var mı diye araştırır? Hele bir grupta yayınlansın; kara bilgi aklandı! Yay yayabildiğin kadar!

Zeytinin kendisini yesek yağını içsek olmaz mı? Belki bundan sonraki trend zeytin çekirdeği yutmak; yutar mıyız, yutarız! Sıradaki kürler gelsin, uzmanlar istediği kadar kükresin!

Soğan sarımsak unutuldu bu arada! Şöhret zirvelerini kaybettiler; bu haftaki top 10? İlk sırada zeytin yaprağı, kekik ikinciliğe düştü!

Hastalığın ateşi düşmüyor yine de! Kolonya saltanatı bile ateşin yükselmesini önleyemedi!

Yeni ne yapsak? Ne yesek ne içsek, nasıl bir hale bürünsek?

Sanal bilgi akışında bilgi çok; seç beğen uygula! Bu bilgileri kim ne kadar uyguluyor meçhul; aşırı titiz ve aşırı duyarsızların varlığı ayrı bir gerçeklik.

Biri vehmin esiri diğeri cesaretin kurbanı!

Yok mu bunun orta yolu, denge yolu, ölçü yönü? Kendini tanımak, metabolizmasını bilmek; ona göre kendinin doktoru olmak, uzmanları dikkate almak, sanala mesafeli olmak, tedbiri almak ve kadere teslim olmak...

Burası dünya; kekik içsen, zeytin yaprağı içsen, bilmem ne kürü de uygulasan; belirlenmiş bir ömür, takdir edilmiş bir hayat var.

İyisi mi hayatı anlamak, varlık nedenimizi bilmek, yolcu olduğumuzun farkına varmak ve o anlamla hayat adımlarını atmak, nefesleri alıp vermek; vehmin esiri, cesaretin kurbanı olmaktan kurtulmaktır.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.