Hava Durumu

Kaldırımda çınar çıkar mı?

Yazının Giriş Tarihi: 19.10.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.10.2021 07:30

Küçük sürprizler hayatı renklendiren enstantaneler, akışı çağıran müjdeler, umudu yükselten çıkışlar. Ummadık bir yerde ummadık bir zamanda bir tanıdıkla karşılaşmak, yıllar sonra karşılaştığınız okul arkadaşınızın sizin numaranızı söylemesi, kaldırım taşları arasında çıkmaya çalışan bir çınar fidanı; tebessümlük umutlar, kelebek etkisi yapan kanat çırpışlar...

Hele aniden yeni insanla yol arkadaşlığı yapmanız; uzun yolu kısaltıyor, yolu renklendiriyor, yolculuğu kolaylaştırıyor. Yıllardan beri karşılaşmadığınız tanıdığınızla bir şekilde bir araya gelip eski günleri yâd etmeniz; keza kaderin ince ayarları.

Otobüs durağına gelir gelmez otobüsün gelmesi veya anlık farkla kaçırmak; sürpriz madalyasının iki yüzü. Bir yüzü sevindirirken diğer yüzü üzüyor; gül ve diken.

Diken üzerinde dururken gül koklamak, gül koklarken dikeni yakın hissetmek; hayatın kaçamayacağımız gerçekleri! Ne ki çok zaman diken istemez, hep "gül" elim isteriz! Elim elemler semtimize bile uğrasın istemeyiz!

Adı üstünde sürpriz; irade dışı, kader nakşının incelikleri... Geçmişin derinlerinden gelir geleceğin dağlarına yükselir; bazen tebessüm, bazen hüzün verir, durağanlığı harekete geçirir, akan su temiz olur misali iç akışı hızlandırır.

Kader akışında her ayrıntı gerçekleşir ve gerçekleşenler tekrar deftere yazılır; tohumun meyveli ağaca dönüşmesi ve meyvenin içinde yeniden çekirdeğin oluşu.

Doğum sevindirir bir hal ise ölüm de üzen diğer bir hal. Hangisi sürpriz, ikisi arasındaki "an" mı? Kâinatın milyarlarla ifade edilen yaşı, şu anda genişleyerek devam eden akışı; sürprizden öte hayretle okunması gereken kader ve kudret defterleri değil mi?

Mekânı yutan kara delikler; nereden geldik nereye gidiyoruz sorusunu akla sorduruyor? Neyin peşinden koşturuyor, neyin kapıya çalmasını bekliyoruz; göz yummak neyi uzak kılar?         

Kaldırım taşları arasında çınar çıkar da ne kadar büyür? "An" katarında akarken nerde o eski günler demek, neyi geri getirir?

Sürprizi tesadüf gören doğumu da ölümü de hayatı da tesadüf görür; markalı bir arabaya, bir resme, bir fotoğrafa gösterdiği hayreti günün doğuşu ve batışına, ayın akışına, yıldızın kayışına, çiçeğin tebessüm edişine, yağmurun yağmasını göstermez!

Çünkü aklı kalbinin emrinde değil başkasının cebindedir, derdi de cebini doldurmaktır!

İnsan işte! İnsan mıdır o kadar insandır; insanlığından habersiz insan!

Böyle insanlar dünyada sürpriz değil, mevcut dünya sistemi böyle insansızların eliyle işliyor.

Yarından nasıl bir sürpriz beklenir ki? Virüs bitti bitiyor derken ne çıkar karşımıza?

Kaldırım taşlarına dikkat; karşınıza bir çınar çıkabilir!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.