Hava Durumu

İki nefes arası sıkışmışlık

Yazının Giriş Tarihi: 26.01.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.01.2021 07:30

Geçmişe dönüp ne güzel günlerdi o günler deriz de; bugüne bakıp ne güzel günlerde yaşıyoruz demeyiz; gelecek için de güzel temennide bulunmaktan uzak dururuz. Hasret ve endişe arasında sıkışmışsızdır anda; anlar akar bu hal pek değişmez!

Dün ile bugün; on yıl önce on yıl sonra; çocukluk ile orta yaşlılık; sonrası melankolik ihtiyarlık... İnsan ömrü hem çok kısa hem çok uzun; bakış görüş yorumlayış ve eser verişe göre değişir uzunluk ve kısalık!

Mazi siyah beyaz, bugün renkli, ati gri. Zamanın rengi olur mu; baktığın gözlüğe göre değişir renkler. Hem mevsimler renksiz mi? Bir ömürde kaç mevsim yaşanır; bazen de günde!

Sabah hüzünle başlanır akşam coşkun dönülür, tersi de olur! Bir gencin hüznü ile yaşlının hüzün rengi bir olur mu?

Sesler ve renkler arasında akar hayat; her güne umutla başlanılır, çok zaman aynı ümitle bitmez gün. Yarınların endişesi bugünü eritir; günün güzelliğini örter; zaman geçince örtü aralanır "ne güzeldi o günler"!

Geçmiş olsun geçti o güzellik; bari bugünün güzelliğini gör! Uyduruktan ihtiyaçlar, uydurma zevkler peşinde koşmaktan, sanal ayartıya takılmaktan; gün nasıl görülür, yarın nasıl öngörülür, dün nasıl okunur?

Geçmiş ile gelecek arasındaki duvarın kalınlığını fark edecek kadar görüş mesafemiz yok; ayna gibi genişletiyor, çok hayal sıkıştırıyoruz o dar alana. Başka türlü de nasıl yaşar da medeniyetler kurar insan?

Hayat dediğin iki nefes arası boşluk değil mi? Nefes almak ne kadar hayati ise vermek de öyle; neyin hasreti, neyin endişesi!

Sanal âlemde gezindiğimiz kadar gerçeklikte sahici seyirler yapsak; ayın akışı, yıldızın parlayışı, güneşin seyri, karın raksı, yağmurun şıpırtısı, kedinin koşuşturması, kuşların uçuşu, ırmağın çağlayışı; kulağımıza çok güzel şeyler fısıldar, gözümüze çok güzel manzaralar gösterir; kalbimiz duru, aklımız dingin olur; günde dünde yarında mutlu olunur, huzur tadılır!

Buna hasretiz, yarınlarda bu hasretin daha da artacağı endişesindeyiz; Salgınla sanala iyice sıkıştık!

Zaman akan bir nehir; ne şuuru var ne de aklı; insan olan insanlar onu anlamdırır; her günü bir ömür kadar kıymetlendirir, bir ömrü gün kadar kısaltır; andan sermede uzanan yollar açar; Mesele göz ve gözlük meselesi vesselam.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.