Hava Durumu

İftar kaynaşması

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2022 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.04.2022 05:01

Ramazanın her anı başka güzel; onu anlayan, onu tadan onu yaşayan için. O güzelliklerden biri iftar davetleri; dostluklar pekişir, yeni tanışmalar olur, farklı simalar görülür bu ulvi muhabbet saatlerde.  Tuna İmam Hatip Orta Okulunun böylesi bir iftar davetinde idik.

Yeniliğe açık, özgürlükçü bir okul oluşu; öğrenci sayısı ve başarı grafiğinin yükseliyor olmasında etkili olmalı. Kalbe dokunuş zihne işleyiş iyi ise safi kalpler, taze zihinler, iyilikten başka ne cevap verir? Doğruluklar doruğa çıkar, güzellikle zirve yapar bu halle.

Bu hale çocukların, gençlerin hepimizin ihtiyacı var; kirlenmiş ve köhnemiş dünyada insanca yaşamak istiyorsak.

Mustafa Basrık hoca yıllardır böyle dokunuş içerisinde biri. İftar öncesi yaptığı konuşma, gençlerle ve salondakilerle diyalogu, yemek duasını yapış şekli, sonrasındaki sohbet bunu belli ediyordu.

Mustafa Hoca Kemerçeşme Mahallesinde bir cami imamı; yaptıkları gayretleri imam dedirtecek nitelikte. 800 üniversite öğrencisine burs temin etmiş biri; dile kolay 800. Bu işin zorluğunu yapan bilir! 180 üniversite öğrencisi sabah namazına camisini geldiği olmuş.

Sadece burs temini değil yaptığı; örselenmiş ötelenmiş çocukları gençleri rehabilite ediyor; onları tekrar ailesine topluma karıştırıyor. İş bu işte! Kuru laf boş hezeyan değil!

İmam Hatip Okullarından ne çıkar denirse işte cevabı; demek ki daha çok nitelikli İmam Hatip Okullarının açılması gerekiyor. Ruhu olan bir okul bu okullar, her ne kadar biraz zedelense de o ruh devam ediyor, etmeli de!

Ukrayna’nın başına gelenler bize gelmesin deniyorsa zihnen, kalben, ruhen donanmış güçlü nesillere ihtiyacımız var. Bunun için ne kadar gayret etsek azdır.

Öylesi gayret içerisinde olanlardan biri de Okul Müdürü Murat Elaldı Bey. Hizmeti eline almış koşturuyor; aynı zamanda “Talebelere Hizmet Vakfı” Yönetiminde, bir de Vakıf adına “Düşünce, Kültür ve Sanat Dergisi Ricat”ı çıkarıyor, 11. Sayı olmuş bile.  

Kalkınacaksak ilimle, eğitimle kalkılanacağız başka yolu yok, diğerleri hepsi sonradan gelir. İlim hangi ilim onu Yunus söylüyor “ilim kendini bilmektir” diye. Kendimizi bileceğiz medeniyetimizi bileceğiz, eşyanın hakikatini bileceğiz, günü okuyacağız yarına yığınak yapacağız; tuzak üstüne tuzak kuranlara tuzaklarını başlarına geçireceğiz inşallah.

İftarda Fatih Yiğit Beyle tanıştık, kadim dostlarımızın arasına giriverdi. Adı ve soyadı kimliğini ele veriyor.

Her anı ayrı bir sevinç ve güzelliği yumağı Ramazan bitiyor ne yazık ki. Umut gelecek yıla; tekrar yaşamak daha güzel yaşamak ve hakiki bayramlara erişmek duasıyla… 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.