Hava Durumu

Hilal göründü

Yazının Giriş Tarihi: 07.06.2016 09:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.06.2016 09:11

Gündem düştü; Ay göründü, ramazan geldi. Kararmış gönlümüze, kararsız dünyamıza, karamsar dünyaya; umut, aydınlık, muştu diye geldi inşaallah.

İçinde kadri büyük bir gece var onun; bin dünya gündemin önemli haber taşıyor, bin Alman servetinden, salvosundan, tasarısından daha önem arz ediyor onun haberi.

Ermenilerin kini, Almanların düşmanlığı, İngilizlerin sinsiliği, Yahudilerin bozgunculuğu, ABD'nin çok yüzlülüğü, içimizdeki hainlerin hainane tavırları; evet, bundan öte gündem kapımıza çaldı; bütün içtenliğe ile onu buyur eden, onu misafir eden, ona misafir olan; bin ayda kazanılan bir bereket kazanacak.  Kapitalizm bu bereket ve serveti ölçemez!

Nefsin şeytanla bir olup gönülden imanı indirmek için hazırladığı soykırım tasarısı; gündeme bile gelmeyecek; gönlün arındırılacağı, aklın onarılacağı, duyguların durulandırılacağı, vicdanın parlatılacağı bu ayda.

Ermenilik içimizde, Almancılık, Yahudilik, Firavunluk içimizde saklı olduğunu fark ederek asıl düşmana derin bir darbe vurabildiğimizde; dünyanın dönüşü, zamanın akışı, hadiselerin seyri farklı bir mecrada olduğunu fark edeceğiz bu ayda.

Görünenin üstünde ve ötesinde, daha gerçekçi ve daha hakikattar bir Hak hakikatin varlığını fark etme mevsimindeyiz.

 O iklimden doyasıya teneffüs etmek, iliklerimize kadar hissetmek; gönlü güldürür, aklı parlatır, vicdanı rahatlatır. Modernizim bilmez bu rahatlığı.

Bize yüzyıl önce hasta diyenler bugün kendileri hasta; koskocaman Almanya üç beş Erminden medet umacak derekeye düşmüşse hastalığı artmış, güçsüzlüğü artmış, acziyeti artmıştır.

Umutsuz çırpınış sizin olsun; yüz yıllık döngünün gongu çalalı çok oldu; yapacak bir şeyiniz yok!

Hilal semada göründü, bayram yakın; parmak kaldırarak, üfleyerek bunu geri çeviremezsiniz!

Ramazanı ihya, kadir gecesini idrak ve birey ve toplum düzeyinde bunu yaşama dönüştürmek; medeniyet semasının parlak yıldızı olmak uzak bir zaman değil.

Muştu, aydınlık, bereket; ramazan hakikatini anlayan, kadir gecesini idrak edenlerin ve o idrak ile yaşayanların üzerinde.

Bu hakikati anlamayanların semasında karamsarlık karanlığından başka ne olur?

Yüzyıl öncesinde yaşamıyoruz; hilal dolunaya akıyor; kaçacak yeriniz yok!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.