Hava Durumu

Hepimize lazım olan şey!

Yazının Giriş Tarihi: 17.12.2019 06:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.12.2019 06:50

Klasikleşmiş cümleler var "bizim zamanımızda şöyleydi böyleydi; şimdi böyle kötü şöyle yanlış" gibi.

Bu bizim zamanımızda sözleri pek eksik olmuyor; geçmiş zamanda da şimdiki zamanda da, gelecekte de öyle olacak galiba! Kim bilir?

Siz zamanı yaşarken çok şükür ne iyi günler yaşıyoruz, hamdolsun demediniz -çok az diyenler hariç-; o zaman da şikayet şimdi de şikayet!  Gelecek için daha da kötümser olmak ne kötü!

Gerçekte her zamanın iyi tarafları da eksik tarafları da var; dün yokluk ve kuyruklar vardı, sağ sol kavgası vardı, sıralayacağımız nice eksikler yanında sadelik, duruluk, insanilik ve ideallik gibi nice güzellikler de vardı.

Bugün de değişen pek şey yok; görünüşte çok şey değişti; yollar arabalar evler, şehirleşme, sanayileşme, dışa açılma, sınır ötesi harekatlar vs. Uzayıp giden cümleler.

Ekonomik sıkıntılar, terör tedirginliği, beka sorunu, çevre sorunları, kötü şehirleşme, bencillik ve ebozite vs. Birçok olumsuzluklar da var.

İki gözle bakılınca her ikisi de görülür. İdeolojik, siyasi, dogmatik tek gözü bakınca aynı şeyler görünür ve aynı sözler söylenir; dünkü gibi, bugünkü gibi, belki yarınki gibi!

Dünya hep kötüye dönmüyor, hep iyiye de dönmüyor; gün de öyle, yıl da öyle asırlarda öyle, an da öyle.

Yarı dolu bardağın sadece dolu tarafını göstermek de eksiklik, sadece boş tarafını göstermek de eksiklik.

Evet bardak vardır; yarısı dolu, yarısı boştur. Hoş olan bütün görmek ve bütün göstermektir.

Tenkit ve takdir ederken insaflı ve izanlı olmak gerekmez mi; adaleti önemseyenler için. Öyle derdi olmayanlar için hep şikayet veya hep takdir; aynı kapıya çıkan sonuçsuz sürükleniş, neye yarar?

Zamanı boşa harcamak hatta zarara harcamak böylesi ölçüsüzlük değil mi? Tekrarı olmayan zamanı hamakat veya hamasetle bitirmek; tükeniş değil de nedir?

Günün yarısı gece, yarısı aydınlık; aydınlık gelecek için bütüncül görmek ve göstermek durumumdayız.

Adalet ve iyimserlik; hepimize her zaman lazım vesselam.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.