Hava Durumu

Hayır Diyebilir misiniz?

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2017 09:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2017 09:44

Hasta Avrupa'nın ateşi yükseldi yine; öfke patlaması yaşaması başka nedendir? Bilmeyerek referandumun sonuçlarını etkiliyor; kararsızlara "evet" e karar kıldıracaklar illa.

   Bu kadar akılsız değiller elbet; sermaye kalmadı! İki yüzyıllık oyunda sona doğru gelindi; oyunlar tesir etmez, komplolar etkin olmaz oldu. Daha da garibi foyaları ortaya dökülmeye başladı dijital dünya ile...  

   Avrupa baharına ne kaldı şunun şurasında! Ateş bacayı sarmayı versin, söndürmek kolay mı? Irkçı siyasilerin öne çıkması vehim üzerine kurulan değerlerinin değersizliğini gösteriyor. Tek kendileri var bu dünyada, tek adam onlar! Hitler, Mussolini hangi evrim felsefenin ürünü?

   Tek adamlık o felsefe olduğu müddetçe çok adamlar dünyayı harap eder. Zihni karanlık, kalbi karanlık hasta Avrupa'dan ne çıkar; dünyayı yakan tek adamlar çıkar!

   Hollanda kaç karış ki? Almanya etin ne budun ne? A dedim B dedim; harfler birbirini, mevsimler birbirini takip eder. Evrimden evirilemediniz bir türlü; dünyanın başını türlü dertler ördünüz, ölüyorsunuz artık.  

   Güneş batıyor sizin üzerinizde Asya'da doğuyor. Hırçınlaşsasınız da öfkeden köpürseniz de değişimin önünde duramazsınız; vehmin akşamında karanlığın koynuna hoş geldiniz!

   İki dünya savaşı; günah hanenize az mı gelir? Muasır medeniyetmiş; evrim masalıyla büyüyen zihinlerden bu kadar olur; kendini vurur, insanlık birikimini harap eder?

     Almanya'nın başında tek kadın! Fransa'nın başında iki adam mı var? Hollanda kaç adamlık bir ülke? ABD'yi adamlar ordusu mu yönetiyor?

   Evet hayır keskinliği yaşıyor batı; varoluş yok oluş eşiğinde gel gitleri aşamıyor. Derdi ömrünü biraz daha uzatmak. Portakal bahçesinde makarna eşliğinde peynirli patates cips yemek kadar bir ömür! AB bu değil mi? Pizza karın doyurmuyor artık!

   Demir medeniyeti çürüdü, paslandı! Vehmi varlıkları hastalık üretiyor; dünyaya saldıkları ve saldırganlıkları bundan değil mi? Değil mi Darvin?

   Bizim medeniyetimiz insanı hep insan bilir, hayvanı da hayvan;  yaratılmışları da yaratandan ötürü sever. İspatı mı; Çanakkale de yaralı düşman askerini sırtında taşıması.

   Çanlar çalıyor; dün kiliseden kaçtınız, bugün kiliseye de gitseniz kurtulamazsınız artık. Değişim rüzgârları karşı sahillere vurmasına ne kaldı?

   Buna hayır diyebilir misiniz?

    

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.