Hava Durumu

Hayat hafife mi alınmalı?

Yazının Giriş Tarihi: 22.08.2017 09:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.08.2017 09:35

Hayatı çok mu ciddiye alıyor ondan mı acı çekiyoruz? Nasıl ciddiye, nasıl hafife alınır hayat? Nerede durmalı, nasıl bakmalı ona?
Tuttuğu takımı çok ciddiye alanın acısı takımın yenildiğindedir. Bu bir spordur, eğlencedir diye hafife alan için hiç de üzülecek bir şey değildir yenilgi. Başardığında da daha çok sevinme bahanesidir!
Takım ve parti arasındaki ilişki bu kadar yakın ve basit olmasa da oturmuş siyaset, yerleşmiş kurumlar, sükûna ermiş ülkelerde durum pek de farklı değildir.
A partisi kazandı, B takımı kaybetti; ne üzülmeye değer, ne kaybetmeye!
Bizde öyle mi her seçim çok ciddiye alınır, varlık yokluğa dönüşür, rejim krizine sebep olur! Tuttuğu takımı çok ciddiye alanlar için de karşı takımın şampiyonluğu arkasında komplo teorileri aranır, bulunur da!
Büyük hedefle ticaret yapan, geniş sanayi yatırımına giren, 10 yıl, 20 yıl kredi alan için hayat hiç de hafife alınacak gibi değildir!
İyi bir üniversitede iyi bir eğitim alıp iyi bir yaşam sürmek isteyen genç için de hayat ciddiye alınmıştır, aksamalar onu ciddi üzer. Bugünün öğrencilerine bakıp da bazen üzülmemek mümkün değil?
Küçücük çocukların omuzlarına ne çok ciddiyet yüklüyoruz. Oynamayı bilmeden hayatın ciddiyetiyle karşılaşıyor, taşıyamadıkları acıyı da başka şekilde üzerlerinden atmaya çalışıyorlar.
Sanal sığlık ciddiyeti hafif, hafifliği ciddi gösteriyor çok zaman. Sahi ne gerçek, ne sanal; sanal gerçeklik, gerçekliği sanallaştırıyor.
Bugün yeryüzünde zulüm görenleri ciddiye almayacak mıyız; Irak, Suriye, Afganistan, Gazze'de, Kudüs'te ve diğer yerlerde yaşananları unutalım gitsin mi diyeceğiz?
15 Temmuzu hafife mi alacağız? Onu tiyatro demek nasıl bir ciddiyetsizliktir.
Farklı fikir bahçesinde zihni zevkle gezmek hem dinlendirir, hem yorar. Kâh acı çektirir, kâh neşelendirir. 
Arabanı arızası, modelinin eskimesi, trafik yoğunluğu çok ciddi bakarsan ciddi acılar verir. Hafife alındığında her birinde küçük tebessümler de devşirilir.
Sade bakış, sade duruş, sade görüş; denge duruştur aslında. Aslımızdan koptuğumuzdan acılarda asılı kalıyor ve vaveylayı basıyoruz; o kötü bu kötü!
Her şey dengesinde ve kararında akıyor; durup bakmak ve görmek; hayatı güzelleştiriyor, gizemleştiriyor.
Adı üstünde cüzi bir irademiz var, onu güzel kullanalım da hayat da güzel olsun.  
 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.