Hava Durumu

Harfi okuma

Yazının Giriş Tarihi: 10.11.2020 06:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.11.2020 06:30

Güzel bir hayat; öncesinde güzel bir bakışa, güzel bir düşünceye bağlı. Düşünce ve bakış iyi ise neticenin güzel olması matematiksel netice gibi nettir.

Olumsuz pencereden bakmak, hep noksanlıkları nazara almak; zihni karartır, kalbi vesveseye boğar; hayat ağırlaşır, taşınması zor bir yüke dönüşür.

Şikâyet cümlelerle dolu sohbet meclislerinde bulunmak hayat sevincini kırar, psikolojik bağışıklık sistemini zayıflattığı gibi biyolojik bağışıklık sistemini de zayıflatır; hasatlık ve mutsuzluk kapıları açılır!

Kelimelerin kader olması; konuşmanın, öncesinde düşüncenin ne kadar önemli olduğu gösteriyor. Olumsuz bir cümleyi ağza almak iç dünya onu çağrıştırıyor ve şuur altı o olumsuzlukla çalışmaya başlıyor.

Sosyal mesafe öncesinde zihni mesafe zindeliği ve kalbi maske duyarlılığı; kiminde hayat kurtarır kiminde hayatı güzel kılar.

Sosyal medya ile iyi bir mesafe kullanılmaz rast gele takip edilirse hayat enerjisinin azaldığı görülür? O alan tuzaklarla dolu; zihni teröristler köşe başlarında pusu tutmuş farkında olmadan sizi olumsuz etkiliyor.

Sosyal çevrimizi, arkadaşlarımızı yeniden tartma, kimini ayıklama, kimini biraz daha uzak kılma, kimini daha yakın kılma; böylesi arınma ve arayışa girmek; hayatı daha anlamlı ve güzel kılar.

Güzel kitaplar okumak, güzel insanlarla güzel sohbetler yapmak, ulvi düşüncelere dalmak, hayat hakikatini araştırmak, süfli zevklerden uzak durmak; nice olumsuz şeyi olumluya çevirir, onlardan istifade yolunu gösterir, hayat pencerelerini güzelliklere açar.

Arkadaş çevresi, dost halkası böylesi halka ile donandığında zamanla toplum seyri de değişmeye başlar; toplumsal bağışıklık sistemi güçlenir; gün de güzel olur gece de, ülke de dünya da.

Musibetlerden kaçamayız belki fakat onları iyi okuma, güzel görme ile pek de güzel istifade edebiliriz. Sebepler sebeptir; başlatan ve neticeyi oluşturan onlar değildir; okumasına bilen için harftir, hakikatin alfabesini çözene de yeryüzü bir okul, hayat ve ömür güzel bir serüven.

Kısacası temizlik, maske, mesafeye devam.   

    

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.