Hava Durumu

Halep kime, ne haber verecek?

Yazının Giriş Tarihi: 21.06.2016 09:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 09:04

Halep, AB'ye, ABD'ye kaç arşın? Ya Rusya'ya, İsrail'e? İnsanlığın neresinde Halep, insaniyetin arşına ne mesafede? Ramazan günde bomba yağdırmak, Hastane bombalamak, çarşı vurmak; hasta öldürmek, çocuk öldürmek, kadın öldürmek, ihtiyar öldürmek, silahsızları öldürmek... İnsaniyet arşından düşmüşler, insanlık arzından inmişler yapar bunu ancak; din tanımaz, mukaddesat bilmezler işler bu soykırımı.

Soykırım için tarihe gitmeye, meclislerde gündeme gitmeye gerek yok; dünyanın gözü önünde soykırım işleniyor bugün Halep'te, Türkmen dağında ve başka yerlerde.

Almanya ile Filistin kaç arşın dersiniz? Dünden bugüne değişen ne? Soykırım yapıldı, yapılmadı denemeyecek kadar net bir fotoğraf var ortada; gözler kapalı, akıl tutulmuş, kalp ölmüş; kime neyi göstereceksin?

Uçup giden uçak an olur düşüverir de bakakalırsınız; sahi Rus uçağı yerden kaç arşın yüksekte uçuyordu? Bu bugün uçaktır yarın devlettir, yarın tarihten siliniştir.

Ey AB; A ile B cart diye ortadan ayrılır da kaç arşın derin düşüş yaşadığınızın farkına bile varamazsınız?

İngiltere Fransa'ya polis takviyesi yapacakmış; sevsinler sizin yardımseverliğinizi! Ateşle aranızda kaç arşın kaldığının farkında olmalısınız.

Ceza cinsinden gelirmiş; fitne ile ayakta duran, fitne ile yok olur. Hakikate bir arşın bile yaklaşsaydınız bunu görürdünüz, görür de yok olmaktan kurtulurdunuz.

Sizi kim kurtaracak bakalım; teknolojiniz, silahlarınız, ayartılarınız? Halep'te iftar vakti ölen bir çocuğu insanlık soykırımı görmediğiniz müddetçe kaçacak yeriniz, yaşayacak yurdunuz, mutlu olacağınız mekânınız, var olacak geleceğiniz olmayacak; ebedi sürgün sizi bekliyor.

Dünün zalimler topluluğu size örnek değilse yaşayarak bu örnekliği tekrar göstereceksiniz. Zamanın tefsirini kimse silemez, kimse engelleyemez, kimse örtemez; parmak kaldırmakla zaman tersine çevrilemez zavallı hasta ve bitap Avrupa, bunu göremeyecek kadar körsün, kör kuyuya düşüsün ondan olmalı.

Arş ile ferş arası kaç arşın olduğu hesaplar mısın akıl medeniyeti? Hesaplasaydın Suriye kör kuyusunda kaybolur muydun? Yusuflar her devirde azizdir ve aziz kalacaklardır. Suriye şimdilik esir pazarında, sonrasını zamanın gerçekliği bütün berraklığı gösterecek; geceden sonra gündüzün, kıştan sonra baharın geldiği katiyetinde bir hakikatle.

Bilmem siz o demde hangi delikte saklı olacaksınız?

Şundan emin olabilirsiniz bugün Halep'te, Türkmen dağında, başkaca yerlerde yaptıklarınızı size yapmayacağız; bizde silahsıza silah çekilmez, aç yedirilir; çünkü bizim medeniyetimiz kalbi arş olarak kabul eden bir medeniyet, akıl ile kalp arasında arşınlayıp durur, dünyasının, dünyanın sulhu için koşturur durmaksızın.

Halep kime ne haber verecek göreceğiz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.