Hava Durumu

Günaydın Amerika

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2017 05:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.12.2017 05:43

Bu bir milenyum miladi; 21 Aralık'ta en uzun gecede gerçekleşen ve etkileri SSCB'nin dağılışını hatırlatan bir milat.

Psikolojik kırılma; güçlülük sarhoşu olmuşlara dünya insanının vurduğu kuvvetli şamar. Kudsi Kudüs Endülüs olmayacaktır. Güç bir yere kadardır; hakikatin gücü maddi güçlerin çok daha ötesindedir.

Son BM oylaması bir nevi tarihin kırılma noktasıdır; suyun akış yönü değişmiş, saklı vicdanlar birden ortaya çıkmış ve "Küresel 15 Temmuz'un" ayak sesleri duyulmaya başlanmıştır.

En uzun geceler yakin sabahların muştusudur. Dünyanın köleliği boyun eğmediğini gösterdiği 21 Aralık; içinde bahar barındıran günlerin başlangıcı... Gerçekte başlangıç başlayalı çok oldu.

Evet, cemre havaya düştü! Dünyada istediği gibi at oynatanların havası bozulsa da; cemrenin suya ve toprağa düşüşüne mani olamayacaklardır.

15 Temmuz yerel bir diriliş, 21 Aralık küresel bir haykırıştır.

Hani Ramazan'da  Bağdat'a ilk bomba yağdırdıklarında "Günaydın Bağdat" demişlerdi!. Yanlış hesap Bağdat'tan dönmedi, Kudüs'e çarptı!

Komplo kuranlar gün olur kendi komplolarına düşerler; dünyanın böyle davranacağını bilselerdi Kudüs'le uğraşırlar mıydı?

Kıta Amerikası ve ona dayanan ülke bundan sonra varlık sorunu yasayabilir. Iç karışıklıklar başlarından eksik olmayabilir. Belki de tarih sayfasından umulandan erken çıkabilirler.

Kim bilir?

Bir gece ansızın gelen rüzgârla çekip gitmişler! Bütün bunları zaman tefsir edecek.

Derler ya görünen köy kılavuz istemez. Değişim rüzgârı Asya'yı savursun, Ortadoğu'yu kavursun, Amerika'ya Avrupa'ya dokunmasın!

"Arap Baharı" dediniz, "Demokrasi İhracı" dediniz! O ihraç ettiğiniz bahar demokrasisinin sos olup önünüze konulması uzak ihtimal değil, yakin gerçeklik! Tarih ne dramlar gördü!

Yahudilere "Bir karış toprak vermem" diyen Abdülhamit'in torunları hakikatin yanında dik durmaya devam ettikçe ve de hakikate hizmet etmeyi sürdürdükçe; Ortadoğu'nun, dünyanın iyiye değişimi hız kesmeyecek; cemre bir düşmeye başlasın; hava, su ve toprağa peş peşe gelecek!

Yeni dünyaya hazır mıyız? Hedefleri 2023 den öteye taşımalı değil miyiz? Dünyanın düşeceği boşlukta hak edeceğimiz yeri almamız için şimdiden zihni cehde girmeli değil miyiz? Veya çok daha öncesinden başlamalıydık.

Cemre toprağa düşmeden tohumu hazırlamak; yarını görmek değil bugün de yapılması gerekeni yapmaktır.

Evet, Günaydın Amerika!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.